laupäev, 10. jaanuar 2015

Muffinid valge šokolaadiga

Tainas:
100 g valget šokolaadi
150 ml kohvikoort
150 ml isekerkivat jahu ( või jahu +1,5 tl triiki                      küpsetuspulbrit+näpuotsa täis soola)
90 g toasooja võid
150 g suhkurt
1 tl vaniljeekstrakti
2 suurt muna

Kate:
100 g valget šokolaadi
50 ml vahukoort
50 ml tuhksuhkurt


Vahusta muffiniteks või suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sulata šokolaad koos kohvikoorega, lase veidi jahtuda ning lisa tainale vaheldumisi jahuga. 
Täida muffinivormid 3/4 osas, küpseta 200 kraadi juures u. 20 min - kuni muffinid on kuldpruunid ja tahked.
Katteks kuumuta koor, sega sisse šokolaaditükid ja tuhksuhkur.
Lase külmikus kreemil veidi taheneda ja kata muffinid.
( Retsept taas raamatust " Suur väike šokolaadiraamat", katte kogused olid teised ( koort oli 120 ml) ja ei tahenenud ära, kreem on meil muffini põhjas, mitte peal).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar