Sel aastal tegin roosa vahuga kukleid.
Retsept Nam-nam-ist.
Koostis:
Pärmitainas:
3 dl piima
25 g värsket või konservitud pärmi või pakk kuivpärmi
1 dl suhkrut
noaotsatäis soola
1 tl kardemoni
0.5 lahtiklopitud muna
450 g nisujahu (u 8 dl)
75 g pehmet võid
Määrimiseks:
0.5 lahtiklopitud muna
Täidis:
150 g martsipani
2 kuni 3 sl piima
2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
200 g (poolsulanud) vaarikaid
Pärmitainas:
3 dl piima
25 g värsket või konservitud pärmi või pakk kuivpärmi
1 dl suhkrut
noaotsatäis soola
1 tl kardemoni
0.5 lahtiklopitud muna
450 g nisujahu (u 8 dl)
75 g pehmet võid
Määrimiseks:
0.5 lahtiklopitud muna
Täidis:
150 g martsipani
2 kuni 3 sl piima
2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
200 g (poolsulanud) vaarikaid
Valmistamine:
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Lisa pool lahtiklopitud munast (ülejäänud jäta määrimiseks). Sega juurde jahu ning sõtkumise lõppfaasis ka pehme või.
Lase tainal umbes tund aega puhta rätiku all soojas kohas kerkida*.
Vormi kerkinud tainast pikk "vorst" ning lõika see umbes 15 jupiks. Vormi tainast ümmargused kuklid. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätikuga ning lase veel 20 minutit kerkida.
Pintselda kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kuklid on kenasti kuldpruunid. Võta kuklid ahjust välja ning libista ettevaatlikult restile jahtuma.
Vahusta täidise jaoks rõõsk koor vanillisuhkruga, sega vahukoore hulka poolsulanud ja vajadusel nõrutatud vaarikad.
Lõika jahtunud kuklitel pealt "kaas" ära. Uurista lusikaga kukli alumisse ossa väike auk.
Sega väljauuristatud kuklitükid, martsipan ja tilk piima köögikombainis ühtlaseks pastaks. Täida kuklid saadud martsipaniseguga ning tõsta peale vaarikakreemi. Kata kuklid pealmiste osadega.
Sõelu peale tuhksuhkrut.
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Lisa pool lahtiklopitud munast (ülejäänud jäta määrimiseks). Sega juurde jahu ning sõtkumise lõppfaasis ka pehme või.
Lase tainal umbes tund aega puhta rätiku all soojas kohas kerkida*.
Vormi kerkinud tainast pikk "vorst" ning lõika see umbes 15 jupiks. Vormi tainast ümmargused kuklid. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätikuga ning lase veel 20 minutit kerkida.
Pintselda kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kuklid on kenasti kuldpruunid. Võta kuklid ahjust välja ning libista ettevaatlikult restile jahtuma.
Vahusta täidise jaoks rõõsk koor vanillisuhkruga, sega vahukoore hulka poolsulanud ja vajadusel nõrutatud vaarikad.
Lõika jahtunud kuklitel pealt "kaas" ära. Uurista lusikaga kukli alumisse ossa väike auk.
Sega väljauuristatud kuklitükid, martsipan ja tilk piima köögikombainis ühtlaseks pastaks. Täida kuklid saadud martsipaniseguga ning tõsta peale vaarikakreemi. Kata kuklid pealmiste osadega.
Sõelu peale tuhksuhkrut.
Ja mõned traditsioonilised ka.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar