kolmapäev, 29. aprill 2020

Spinatitort vaarikatega

Olen juba ammu tahtnud spinatibiskviiti teha, õnneks annab pisike Lenna põhjust iga kuu midagi uut katsetada.

Põhi:
100 g värsket spinatit
1 dl õli
4 muna
1 dl suhkurt
150 g jahu
1,5  tl küpsetuspulbrit

3 spl sidrunimahla

Vaarika kiht:
300 g külmutatud vaarikaid

1 pakk vaarika tarretisepulbrit
350 ml vett


Kreem:
200 g vahukoort
200 g kohupiima

200 g toorjuustu
3 spl suhkurt

1 tl vanilje suhkurt

Põhjaks pese spinat. Püreesta  spinat koos õliga ühtlaseks massiks. Vahusta munad suhkruga, lisa sidrunimahl ja spinatipüree. Sega omavahel kuivained ning lisa munavahule. Sega ühtlaseks.
Vala ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures ca 15 min, kuni tikuga katsudes jääb tikk kuivaks.
Tarretisekihiks sega pulber kuuma veega ja vala marjadele. Lase hanguda.
Kreemiks vahusta koor, kohupiim, toorjuust suhkrutega ühtlaseks kreemiks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar