Retsept siit.
0,75 dl tumedat head kakaopulbrit
1,5 dl fariinisuhkurt
1/3 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1,75 dl vett
4,5 supilusikatäit rapsiõli
0,5 spl (õunaveini) äädikat
Šokolaadi kiht:
2.5. dl vahukoort
200 g kohupiima200 g valget šokolaadi
Maasika kiht:
2 dl vahukoort
3 dl maasikapüree
200 g kohupiima
1 dl Kreeka jogurtit
0,5 dl suhkrut
4 tl želatiinipulbrit
3 supilusikatäit vett
3 supilusikatäit vett
Kuumuta ahi temperatuurile
165 kraadi.Sega kuivad koostisosad ja fariinsuhkur, Lisa vesi, õli ja
äädikas. Sega kiiresti ühtlaseks. Vala tainas vormi ja
pane kohe ahju.Küpseta koogipõhja umbes 20 minutit või kuni see on
küps. Lase jahtuda.
Valgest šokolaadist
kiht: sulata šokolaad ja lase šokolaadil natuke aega
jahtuda. Vahusta vahukoor kohupiimaga. Vala sulatatud valge šokolaad
täidisesse ja vahusta kohe segamiseks. Vala täidis põhjale ja silu
ühtlaseks.
Maasika kiht: vahusta koor ja suhkur
tugevaks vahuks ja püreesta maasikad. Sega želatiin vees ja lase paar
minutit paisuda. Lisa vahukoorele kohupiim, maasikapüree ja
jogurt. Sulata želatiin ja vala täidise hulka peene joana, kogu aeg
vispeldades. Vala maasikavaht valge šokolaadi kihi peale.
Šokolaadi katteks kuumuta 1/3 vahukoort ja 2/3 šokolaadi. Lase veidi jahtuda ja vala koogile.
Šokolaadi katteks kuumuta 1/3 vahukoort ja 2/3 šokolaadi. Lase veidi jahtuda ja vala koogile.
Pane kook mõneks tunniks või
üleöö külmkappi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar