esmaspäev, 11. mai 2020

Karamelline rabarbri-küpsisetort

Retsept siit

3 pakki Selga karamellimaitselisi küpsiseid
300 g maitsestamata kohupiimakreemi
1 pk pehmet iirisekommi (nt.”Kiss-Kiss”)
2 dl vahukoort
2 sl pehmet pruuni suhkrut
u 1 dl piima küpsiste immutamiseks
Rabarbrikate ja –püree:
300 g rabarbrivarsi

Viiluta koorimata rabarbrivarred, sega suhkruga ja lase väiksemas potis tasasel tulel segades keema. Sega, kuni tükeldatud rabarbrist hakkab vedelikku eralduma, seejärel lase vaiksel tulel u 10 minutit podiseda. Võta pott tulelt, kata kaanega ja lase täielikult jahtuda. Jäta 1 dl rabarbrisegu kõrvale ja püreesta ülejäänu saumikseri abil.
Hakka kooki kokku laduma. Selleks suska küpsised ükshaaval piima sisse ja lao vaagnale või suuremale taldrikule 4x4 küpsisest ruut, sellele määri paar supilusikatäit kohupiimakreemi, tõsta sellele omakorda rabarbripüreed ja pudista näppude vahel lõpuks peale ka paar iirist. Kata järgmise küpsisekihiga ja korda tegevust, kuni oled saanud kokku kolm kihti. Viimane kiht küpsiseid jäta ilma katteta. Pane õrnalt peale köögikile ja jäta kook külmkappi vähemalt neljaks tunniks või järgmise päevani maitsestuma.
Enne serveerimist vahusta külm vahukoor pruuni suhkruga ja kata sellega kook. Tõsta peale enne kõrvale pandud 1 dl rabarbrisegu ning pudista peale veidi iiriseid ja küpsisepudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar