pühapäev, 29. november 2015

Pariisi õunakook


1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
o,25 tl soola
1 tl vaniliinsuhkrut
3 muna
3 spl õli
1 dl piima
800 g hapusid õunu (puhastamata kaal)
Kate:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 g võid

Puhasta õunad ja viiluta. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkrud, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega munad, õli ja piim. Siis sega mõlemad kokku ning sega omakorda kogu see mass õuntega läbi. Õunu on palju, nii et hea on seda teha kätega segades.
Vala lahtikäivasse koogivormi, silu pealt siledaks, küpseta u.30 minutit
Samal ajal valmista kate – sulata või, sega muna suhkruga ning lisa jahtunud või. Peale 30 minutit küpsemist nirista lusikaga see kate koogile ja küpseta veel 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar