pühapäev, 29. november 2015

Kihiline porgandikook hapukoorega

Retsept siit.
Kuna mul mandli jahu nii palju polnud asendasin puuduva osa kaera täisterajahuga. 

Porgandibiskviidid:
6 muna
250 g suhkrut
200 g sulatatud võid
200 g mandlijahu
100 g nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
800 g porgandeid

Kreem:
700 g (mina panin 1kg) 20%list hapukoort 
ühe apelsini riivitud koor
50 g tuhksuhkrut (panin vist tsipa rohkem)

Peale:
100 g hakitud mandleid

Kloppisin munad suhkruga lahti, lisasin sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Segasin läbi, siis lisasin peenelt riivitud porgandi ning segasin taigna ühtlaseks. Jaotasin taigna kahe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi vahel ning küpsetasin neid 200*C ahjus 15 minutit, kuniks porgandikollane biskviit pealt mõnest kohast juba pruunikamaks tõmbus. Siis tõstsin plaadid ahjust välja ja lasin taignaplaatidel jahtuda.
Vahepeal segasin kokku kreemi: panin hapukoore kaussi, lisasin apelsinikoore ja suhkru ning segasin ühtlaseks. 
Lõikasin jahtunud biskviidiplaadid pooleks, saades neli plaati (igaüks poole ahjuplaadi suurune). Tõstsin esimese biskviidiplaadi alusele, määrisin peale neljandiku kreemi. Siis katsin teise biskviidiplaadiga, määrisin taas peale neljandiku kreemi. Ja kordasin nii, kuniks kreem ja biskviidid olid otsas. Viimaseks kihiks jäänud hapukoorekreemile puistasin peale hakitud mandlid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar