16 tk 4x4x3 küpsist
3 pakki Kalevi või Selga küpsiseid
Moosiks:300 g külmutatud kirsse1 dl pruuni suhkurt1 spl maisitärklist+vett lahustamiseks
Kreemiks:300 g vanillikohupiimapastat100 g Farmi kohupiima200 g toorjuustu0,5 dl pruuni suhkrut2 dl vahukoort
Vahele:
2 banaani
2 banaani
Immutamiseks:
piima
piima
Katteks:100g šokolaadi100 ml vahukoortmaasikaid, mustikaid
Esimesena keeda kirssidest, 1 dl sukrust moos, püreesta saumiksriga ning lisa vees lahustatud tärklis, kuumuta paksenemiseni. Jäta jahtuma.
Seejärel sega kokku kreem.
Selleks pane kaussi toorjuust ja suhkur, sega ühtlaseks. Lisa kohupiim, kohupiimapasta ja viimasena vahukoor, mikserda hoolikalt kokku.
Selleks pane kaussi toorjuust ja suhkur, sega ühtlaseks. Lisa kohupiim, kohupiimapasta ja viimasena vahukoor, mikserda hoolikalt kokku.
Väikeses kaussi vala piim.
Nüüd on kõik valmis tordi kokkupanekuks.
3 pakist saab parasjagu 4×4 ruudukujulise tordi teha.
3 pakist saab parasjagu 4×4 ruudukujulise tordi teha.
Esimese kihi küpsiseid kasta ainult hetkeks piima sisse, kata küpsisekiht kreemiga ning määri selle peale kiht moosi.
Teise kihi küpsiseid immuta piimas paar sekundit kauem. Pane peale taas kreem, aga peale pane kreemile lisaks kahvliga purustatud banaanid.
Viimasele küpsisekihile läheb kõik järele jäänud kreem .
Tort peaks maitsestuma vähemalt 5h külmkapis või lase seista üleöö.
Šokolaadikatteks kuumuta koor keemiseni, vala tükeldatud šokolaadile, sega kuni šokolaad on sulanud.
Kasutasin piima ja tumedat šokolaadi umbes pooleks.
Kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar