4 muna
250 g suhkrut
2.5 dl piima
2.5 dl rapsiõli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triikis) küpsetuspulbrit
2.5 dl piima
2.5 dl rapsiõli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triikis) küpsetuspulbrit
Tumeda taigna jaoks:
3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima
Glasuuriks
valge ja tume šokolaad
Valmistamine:
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka.
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka.
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.
Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka.
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka.
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.
Võta kaks lusikat ning hakka vaheldumisi tainast vormi ( 24 cm) keskele tõstma, alustades heledast tainast.
Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi.
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes u.40 minutit
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes u.40 minutit
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar