esmaspäev, 5. oktoober 2015

Sebrakeeks

Taigen:
 4 muna
250 g suhkrut
2.5 dl piima
2.5 dl rapsiõli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triikis) küpsetuspulbrit

Tumeda taigna jaoks:
 3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima

Glasuuriks
valge ja tume šokolaad

Valmistamine:
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. 
Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka. 
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka. 
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima.
Võta kaks lusikat ning hakka vaheldumisi tainast vormi ( 24 cm) keskele tõstma, alustades heledast tainast.
 Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi.
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes u.40 minutit


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar