Kuna meile väga meeldivad rummikoogid, siis asendasin retseptis oleva konjaki valge rummiga.
a 400 g biskviiti
70 g metspähkli- või mandlijahu
150 g võid (toatemperatuuril!)
50 g Odense nugatit
2 dl vahukoort
150 g tumedat šokolaadi
Ca 60 g rummi
3 sl tumedat kakaod
1 tl vanilliekstrakti
70 g metspähkli- või mandlijahu
150 g võid (toatemperatuuril!)
50 g Odense nugatit
2 dl vahukoort
150 g tumedat šokolaadi
Ca 60 g rummi
3 sl tumedat kakaod
1 tl vanilliekstrakti
Tükelda nugat ja šokolaad ning pane kaussi. Kuumuta vahukoor keemiseni ja kalla šokolaadile, lisa vanilliekstrakt. Sega ühtlaseks šokolaadikreemiks ja lase jahtuda.Vahepeal purusta biskviit suures kausis, lisa sellele pähklijahu ja kakao. Nüüd vahusta või heledaks kohevaks vahuks. Jätkates vahustamist lisa järk-järgult šokolaadikreem. Kalla kreem biskviidile, lisa konjak ja sega ühtlaseks massiks. Vajadusel võib lisada ka rohkem konjakit – esialgu võib maitse olla tugevam, sest seistes konjak imendub biskviiti ja maitse tuhmub. Suru saadud mass ca 20×20 cm koogivormi, mis vooderdatud küpsetuspaberiga. Lase vähemalt paar tundi (pigem üleöö) hanguda. Seejärel lõika meelepärased tükid ja kaunista vastavalt soovile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar