Idee siit
Brownie:
25 g võid
50 g tumedat šokolaadi
45 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
25 g fariinisuhkrut
40 g suhkrut
1 muna
0,5 dl piima
1 tl vaniljesuhkrut
Marjatarretise kiht:
200 g külmutatud vaarikaid
200 g külmutatud maasikaid
4 sl suhkrut
3 (6g) želatiinilehte+1 dl vett
300 g toorjuustu
200 g kohupiima
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
6 (12 g) želatiinilehte + 1 dl vett+0,5 dl kuuma vett
lahustamiseks
Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
75 g vahukoort
1 spl võid
Põhjaks sulata šokolaad ja või vesivannil. Jahuta. Sega jahu soolaga ja
küpsetuspulbriga. Vahusta muna suhkrutega ning lisa šokolaad. Kalla juurde
piim, lisa jahusegu ja vaniljesuhkur. Vala tainas ümmarguse lahtikäiva vormi
sisse (läbimõõt 20 cm).
Küpseta 160 kraadi juures ca.25 minutit. Põhi peaks
olema keskelt katsudes veel õrnalt vetruv.
Lase põhjal jahtuda. Aseta jahtunud põhi vormi.
Marjakihiks keeda vaarikad ja maasikad suhkruga püreeks. Peenema tulemuse
saamiseks võid püree kurnata. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette
paisuma. Pigista lehed kuivaks ja lahusta kuumas pürees. Jahuta
toatemmperatuurile kuni segu hakkab õrnalt tarretuma. Määri tarretis põhjale ja
pane paariks tunniks külmkappi.
Kreemiks pane želatiinilehed külma vette likku Vahusta vahukoor
suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust, kohupiim ja vahusta korralikult
segamini. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vees. Nirista segu vahu hulka, mikserda hoolikalt. Vala mass vormi tarretisekihile.
Pane tort külmkappi vähemalt 5 tunniks tahenema.
Glasuuriks kuumuta koor ning lahusta selles šokolaad ja või. Lase veidi jahtuda ja nirista glasuur
koogile.
Mina valasin jahtunud marjasegu kilega vooderdatud lahtikäivasse tordi vormi, lasin tarduda. Tordi põhjale määrisin 1/3 kreemist ning asetasin marjakihi sinna peale. Pealt katsin ülejäänud kreemiga ja glasuuriga.
Kaunista meelepäraselt
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar