esmaspäev, 11. november 2019

Kirsi-šokolaadikeeks

150 g pruuni suhkurt
250 g tumedat šokolaadi kirssidega
175 g võid
peotäis kuivatatud kirsse
vanilliessentsi
5 muna
40 g jahu

Pane  või, šokolaad ja 100 g  suhkurt potti ning kuumuta kuni suhkur on lahustunud. 
Sega juurde vanilliessents ja jäta veidiks ajaks jahtuma. 
Eralda munavalged ja -kollased. Klopi munakollased šokolaadisegusse ning lisa jahu ja kirsid. 
Vahusta munavalged allesjäänud 50 g suhkruga tugevaks vahuks.
Klopi kolmandik munavalgevahust šokolaadisegusse ning ülejäänud vaht  lisa õrnalt segades juurde.
Küpseta keeksi 170 kraadi juures 40-45 minutit.

Pealt võib katta sulatatud šokolaadiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar