Eelmisest koogiteost oli veel ploome järel, siis neist sai selline tagurtpidi ploomikook.
Retsept pärit siit
Kuna mul valget šokolaadi kodus polnud, siis asendasin selle piimašokolaadiga.
ca 700 gr ploome, poolitatud ja kivid eemaldatud
100 gr valget šokolaadi
100 gr võid + veidi vormi määrimiseks
200 gr jahu
1 muna
2 dl (pruuni) suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 spl küpsetuspulbrit
150 ml piima
1 tl jahvatud ingverit
0,5 tl soola
Alusta sellest, et määri võiga koogivormi põhi. Aseta sinna peale
poolitatud ploomid lõikepind allapoole. Ploomide peale puista riivitud
valge šokolaad.
Taina valmistamiseks klopi muna piimaga lahti. Sulata või ja
sega suhkruga. Üheda omavahel piima-munasegu ja
või-suhkrusegu. Järgmisena sega sisse sidrunikoor ning küpsetuspulbri,
ingveri ja soolaga segatud jahu. Kalla tainas ploomidele peale ning silu
pealt ühtlaseks.
Küpseta 175 kraadi juures ca 45 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
Peale ahjust võtmist lase veidi jahtuda, kummuta siis koogialusele (suru
koogialus koogivormi vastu ja kummuta lihtsalt ümber, et alumine pool
jääks nüüd pealmiseks).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar