Põhi:
2 muna
3 spl suhkurt80 g mandlijahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 pk Santa Maria kookospiima + 1 pk kookoskoort
2 spl tuhksuhkrut
1,5 spl kakaopulbrit
100 g tumedat šokolaadi (nt. Pergale või Laima)
1 tl želatiini
maasika toormoosi
purustatud mandleid
Biskviidi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega need ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 21 cm vormi ja küpseta.
Sulata šokolaad veevannil ning jäta toatemperatuurile jahtuma. Samal ajal
võta maha jahutatud kookospiimapurgid külmikust välja, keera tagurpidi ning tee
avajaga lahti. Vala vedel osa pealt ära. Kaabi lusikaga paks kookoskreem
purkide põhjast sügavamasse suuremasse kausi. Lisa tuhksuhkur ja kakaopulber
ning vahusta miksriga kohevaks. Lisa toatemperatuurini maha jahtunud
sulašokolaad ja paisutatud-sulatatud želatiin ning vahusta kogu kraam veel korralikult läbi.Võta
jahtunud koogipõhi külmikust välja, lõika pooleks, kata maasika toormoosiga. Seejärel kaabi lusika või
spaatliga kausist kogu vahukoor koogipõhja peale ja silu laiali. Raputa peale
veel purustatud mandlid ning aseta kook (kata toidukilega) ööks või päevaks
külmkappi tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar