laupäev, 10. jaanuar 2015

Glasuuritud pehme šokolaadikook

Karolini tellimusel sai aastavahetusekoogiks šokolaadikook. Retsept raamatust "Suur väike šokolaadiraamat" - suured tänud Ihaste päkkapikkudele, nii hea kingi eest!

Põhi:
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
5 spl kakaod " Meie mark"
1 tl soodat
150 g tuuhksuhkurt
3 spl heledat siirupit
2 suurt muna ( kergelt vahustatud)
150 ml piima
150 ml maapähkliõli ( asendasin oliiviõliga, aga järgmine kord teeks sulatatud võiga)

Glasuur:
250 g tumedat šokolaadi
2 spl võid
180 ml vahukoort

Soojenda ahi 170 kraadini. 
Sõelu suuremasse kaussi kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja kakao.
Lisa suhkur, siirup, munad, piim ja õli ning sega korralikult läbi.
Vala paberiga vooderdatud vormi ( u. 15x30 cm)
Küpseta ahjus kuni kook on katsudes enam vähem tahke ja keskele torgatud tikk jääb puhtaks ( retseptis 25-30 min, minul oli valmis 20 minutiga).
Lase vormis jahtuda u. 10 min. ja vormist väljas veel u. 1 h.
Glasuuriks soojenda koor ja või keemiseni, murra šokolaad tükkideks ja lisa kuumale koorele. Sega kuni segu on ühtlane ja läikiv. Lase segul jahtuda 5-10 min ja määri koogile.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar