Taigen:
25 g pärmi
1 muna
0,5 kl piima
um 2,5 kl jahu
50g õli
Pärmile lisada suhkur ja lasta seista kuni pärm on vedel. Siis lisada soe piim, et pärm ilusti ära lahustuks, juurde klopitud munad, lisada jahu ja lõpuks õli. Nüüd sõtkuda kuni taigen kausi küljest lahti tuleb ja enam käte külge ei jää. Tainas panna pooleks tunniks külmkappi kerkima.
Vahepeal on ideaalne võimalus teha täidis:
200 g kohupiima ( tükilist, mitte kreemi)
1 dl suhkrut
100 g martsipani
1 suure apelsini koor
1 spl jahu
1 muna
50 g võid
Määrimiseks muna.
sega muna kohupiimaga, lisa suhkur, riivitud martsipan , 1 suure apelsini koor riivitult ja jahu.
Rulli taigen suureks ristkülikuks, määri peale sulatatud või ja vala peale täidis, keera rulli ja poolita rull pikku pidi ja põimi kokku. Enne ahju panekut määri munaga pealt.
Küpseta ahjus 30 min, ahju allosas 200 kraadi juures.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar