reede, 6. jaanuar 2017

Külmsuitsuforelli tort rukkileivapõhjal


Soovin, et Su kingades oleksid kerged jalad, kinnastes soojad käed ja et peeglist vaataks vastu üks ilus õnnelik nägu!  

Imeilusat uut aastat Teile kõigile!

Aastavahetuse laual oli rukkipõhjal forellitort,
retsept raamatust TARRETATUD PIDUROAD
 ( loodan, et ei eksi nimega)

Põhi:
400 g rukkileiba
75 g võid

Kate:
3 tl želatiini 
1 spl sidrunimahla+2 spl vett
300 g külmsuitsuforelli 
200 g toorjuustu
400 g maitsestamata jogurtit
0,5 dl peenestatud tilli 
5 cm pikkune tükk kurki
0,5 tl soola
0,25 tl sidrunipipart

Töötle leivaviilud köögikombainis sulatatud võiga ühtlaseks massiks.
Vooderda 21 cm lahtikäiv vorm kilega ja suru saadud mass ühtlaselt vormi põhja ja tõsta külma.
Paisuta želatiin lahjendatud mahlas ja sulata.
Lõika kurk ja kala väikesteks tükkideks ( osa jäta kaunistuseks) ja sega kokku toorjuust,  jogurti ja tilliga. Lisa peene joana sulatatud želatiin. Sega ühtlaseks ning vala põhjale.
Kaunista tort kohe ja jäta vähemalt 4 h külma.