neljapäev, 29. september 2016

Tagurtpidi ploomikook

Eelmisest koogiteost oli veel ploome järel, siis neist sai selline tagurtpidi ploomikook.
Retsept pärit siit
Kuna mul valget šokolaadi kodus polnud, siis asendasin selle piimašokolaadiga.

ca 700 gr ploome, poolitatud ja kivid eemaldatud 
100 gr valget šokolaadi
100 gr võid + veidi vormi määrimiseks
200 gr jahu
1 muna
2 dl (pruuni) suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 spl küpsetuspulbrit
150 ml piima
1 tl jahvatud ingverit
0,5 tl soola



Alusta sellest, et määri võiga koogivormi põhi. Aseta sinna peale poolitatud ploomid lõikepind allapoole. Ploomide peale puista riivitud valge šokolaad.
Taina valmistamiseks klopi muna piimaga lahti. Sulata või ja sega suhkruga. Üheda omavahel piima-munasegu ja või-suhkrusegu. Järgmisena sega sisse sidrunikoor ning küpsetuspulbri, ingveri ja soolaga segatud jahu. Kalla tainas ploomidele peale ning silu pealt ühtlaseks.
Küpseta 175 kraadi juures ca 45 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
Peale ahjust võtmist lase veidi jahtuda, kummuta siis koogialusele (suru koogialus koogivormi vastu ja kummuta lihtsalt ümber, et alumine pool jääks nüüd pealmiseks).

esmaspäev, 26. september 2016

Ploomikook mandlite ja toorjuustuga

Tänu suvila ostule on blogimine jäänud üsnagi unarusse, kuna seal läpakat pole ja telefoniga on üsna tüütu blogida, siis on kõik koogi pildid ja retseptid jäänud ootele.
Katsun nüüdsest seda viga parandada.

Laupäeval valmistasin väga maitsva koogi, ise teeksin järgmine kord põhjaks pool retseptis antud kogusest. Retsept on pärit Coop-i lehest,
kook mõeldud 26 cm vormi

Põhi:
160 g võid
160 g pruuni suhkurt
2 muna
180 g kaerajahu
75 g mandlijahu
soola
Kate:
450 g poolitatud kivideta ploome
400 g toorjuustu
2 muna
3 spl pruuni suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
Peale:
25 g mandlilaaste
2 spl pruuni suhkurt
40 g võid

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, sega hulka jahud ja sool. Vala tainas vormi.
Sega kokku toorjuust, suhkrud ja muna ning vala põhjale. Vajuta ploomid toorjuustu sisse lõikepind peal pool. 
Katteks kuumuta potis või, mandlilaastud ja suhkur, sega ühtlaseks.
Puista kate koogile ja aja ühtlaselt laiali, nii et kõige rohkem satuks ploomidele.
Küpseta ahjus 180*C juures 45-60 minutit. Lase täielikult jahtuda.