kolmapäev, 22. juuli 2015

Maasika-šokolaadikook

Puhkuse lõpetuseks üks väga šokolaadine amps:)
Tehtud selle video järgi.

Põhi:
330 g Oreo küpsiseid
110 g sulatatud võid

Kate:
200 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
300 g maasikaid

Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulavõi, sega ühtlaseks. Suru lahtikäivanvormi põhjale ( minul oli 23 cm) ja servadele. hoia täidise valmistamise ajal külmkapis.
Katteks kuumuta koor, sega šokolaadi tükkidega kuni tekib ühtlane kreem. Vala põhjale, kata maasikatega. 
Hoia külmkapis paar tundi, kuni kreem on hangunud.

Maasika kohupiimaplaadikook

Põhjaks:
100 g võid
1 spl suhkurt
soola
1 muna
2 dl jahu

Täidiseks:
600 g Tere vanilje kohupiima
3 dl vahukoort
12 g želatiini
1 spl suhkurt
2 tl vaniljesuhkurt

Katteks:
500 g maasikaid
1 pk maasika tarretist

Põhjaks panin kõik ained köögikombaini ja lasin ühtlaseks. Küpseta kuldkollaseks.
Täidiseks vahusta koor, suhkrud ja kohupiim. Lisa paisutatud ja sulatatud želatiin. Vala jahtunud põhjale.
Kata maasika viiludega ja juhise järgi valmistatud jahtunud tarretisega.
Minul oli tarretis veel liiga vedel ja enamus voolas koogi alla :D

Lihtne šokolaadikook

Puhkuse ajal olin tõsiselt šokolaadikookide lainel, see juba päris mitmes:)
Retsept Toidutare-st.










Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga. Sulata šokolaad.Vahusta toasoe või suhkruga. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Sega juurde veidi jahtunud sulatatud šokolaad ja nisujahu.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse.Vala tainas vormi. Küpseta 175° juures 30–35 minutit. Naudi jahtunult vahukoorega. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut või valada üle sulatatud šokolaadiglasuuriga.

Šokolaadikook

Retsept siit

  •  8 supilusikatäit täisterajahu
  • 4 supilusikatäit suhkrut
  • 2 suurt muna
  • natuke soola
  • 1 supilusikatäis kakaod
  • 1/4 teelusikatäit lahustuvat kohvi
  • 1/4 teelusikatäit vanillisuhkrut
  • 1/4 teelusikatäit soodat
  • 2-3 teelusikatäit kuuma vett
  • 50 g võid
Glasuuri jaoks:
  • 100 g tumedat šokolaadi (70 protsendise või kõrgema kakao sisaldusega)
  • 8 supilusikatäit piima
  • 2 supilusikatäit kakaod
Valmistamine:
Sega kakaopulber lahustuva kohvi ja kuuma veega. Seejärel sega eraldi nõus suhkur, või ja munad kuni suhkur on sulanud. Lisa vanillisuhkur.
Sega sooda ja sool jahuga.
Sega kokku kuivained, kakao-kohvisegu ja munasegu.
Pane tainas rasvainega määritud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Glasuuri jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks, siis see sulab kiiremini.
Keeda madalal kuumusel piima ja sega sellesse kakaopulber.
Kui piim on keema läinud, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni tekib siidine šokolaadikreem. Veendu, et ühtegi tükki poleks kreemi sees.
Kui kook on ahjust tulnud, lase sel veidike jahtuda ning kaunista seejärel glasuuriga. Glasuuri peale võid soovi korral panna marju või muid kaunistusi.

Kaardid

Šokolaaditaskuga kaardid, põhjaks Räpina kartong. Pildid Printerest-ist.








Pisikesed karbid

Tegin prooviks mõned karbid


Prantsuse šokolaadikook

Retsept Nami-Namist.

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

Naked cake 2,7 kg

Praegu on üsna populaarsed nn "alasti tordid" st., et loobutud on servade katmisest kreemiga ning kaunistuseks kasutatakse põhiliselt looduslikku materjali.

Tegin 1,5 koguse Brownie põhjad. Küpsetasin 3 põhja eraldi.

Täidiseks
2x 200 ml vahukoort

200 g Tere vanilje kohupiima
200 g toorjuustu
1 spl vaniljekreemipulbrit
1,5 spl suhkurt
10 g želatiini

maasika-rabarberimoosi
immutamiseks piima

Katteks:
100 g tumedat šokolaadi
75 ml vahukoort

Kaunistuseks:
erinevaid marju

Põhjad küpsetasin 24 cm vormis
Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim, toorjuust, vanilje kreemipulber. Paisuta ja sulata želatiin. Lisa peene joana korralikult segades.
Alumisele põhjale määrisn peale moosi ( ei immutanud) ja katsin poole koguse täidisega ning peotäie marjadega, teise põhja immutasin piimaga ja katsin ülejäänud täidisega. pealmise põhja immutasin ka piimaga. Panin u. 1,5 tunniks külmkappi.
Katte jaoks kuumuta koor ja sega sinna sisse tükeldatud šokolaad, sega ühtlaseks kreemiks. Vala koogile, silu ühtlaseks ja kaunista meelepäraselt.
Peale seda lasin veel veidi kapis šokolaadil hanguda.

Tordid

Lennar sai 4 kilo maasika-tarretise täidise ja šokolaadi-koorekreemiga torti
 Nelly tort oli šokolaadipõhjadel ja maasika-tarretisetäidisega
 Taanielil oli küpsisetort hapukoore, maasika ja banaaniga
 Anne emale sai maasika-tarretisekreemiga tort
 Bianka Maria sooviks oli kindlasti merineitsi, valged pärlid ja lillakad merikarbid. Täidiseks maasika-tarretisekreem
 Lizete tort ka maasika-tarretisekreemiga

Maasika juustukook

Meie noorem tütar sai 16! Väikeseks koduseks istumiseks tegin maasika juustukoogi valge šokolaadi ja hapukoorekattega Olga blogist:

Põhjaks
tegin mandlibiskviidi
2 muna
3 sl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
100 g mandlijahu
2 sl sulavõid

Täidis
400 g toorjuustu
400 g kohupiima
2 dl vahukoort
80-100 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 želatiinilehte ( mina panin 10 g želatiinipulbrit)
0,5 sidrunimahla
300 – 400 g maasikaid
Kate
100 g hapukoort (toatemperatuuril!)
100 g valget šokolaadi
 Sulata või, purusta küpsised ja sega omavahel kokku. Suru lahtikäiva koogivormi põhja. Pane põhi külmkappi. Kui soovid koogile ilusat siledat äärt, siis vooderda vormi siseküljed küpsetuspaberi või tordikilega.
Täidise tegemiseks haki maasikad ja jäta ootele. Paisuta želatiinilehed külmas vees, kuumuta sidrunimahl 1 dl veega (peaaegu keemiseni ehk nii 80 kraadini) ja lahusta selles želatiinilehed.
Pane suurde kaussi toorjuust, vahukoor, kohupiim ja suhkrud (esialgu pane pigem veidi vähem suhkrut, sest täidis võiks kokkuvõttes mitte väga magus jääda). Hakka mikseriga vahustama ja kui koostisosad on segunenud ühtlaseks kreemiks, siis nirista kreemi hulka želatiin, samal ajal vahustamist jätkates. Nüüd maitse kreemi ja vajadusel lisa veel suhkrut. Kalla pool kreemist koogivormi, peale puista pooled maasikad ja jaota need ühtlaselt laiali. Seejärel teine pool kreemist ja maasikatest. Pane kook külmkappi ca 30 minutiks.
Vahepeal sulata valge šokolaad ja lase sel jahtuda – šokolaadi ja hapukoore temperatuuride erinevus peab olema minimaalne. Jahtunud šokolaad sega vispliga hapukoore sekka. Kindlasti sega väga kiiresti, et šokolaad ei läheks tükki. Kalla täidis kergelt hangunud koogile ja jäta külmkappi üleöö.

Pulmakaardid ja üks digitekst

Sooviti ühte kaarti pulmade jaoks, tegin siis paar varianti. Värviks sooviti sinine ja valge, kuid valituks osutus hoopis õrn roosa-pärlmutter ja valge.
Kaardi põhjaks 300 g valge kartong


 Tekst Paberipalaviku blogist

Ühele kaardile tegin sellise digitempli: