Ellu nimepäevaks tegin šarolotte torti.
Põhjaks:
4 muna
4 spl suhkurt
3 spl jahu
2 spl tärklist
punasesõstra mahla immutamiseks
maasika toormoosi vahele
Täidiseks:
200 ml vahukoort
3 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemi pulbrit
1 karp Philadelphia toorjuustu
1 karp Tere maasika-banaani kohupiimakreemi
1 banaan
maasika toormoosi
10 g želatiini+vett paisutamiseks
Põhjaks teha rullbiskviit. Lõigata viiludeks ja laduda toidukilega vooderdatud kaussi.
Täidiseks vahustada koor suhkruga, lisada kohupiimakreem, banaani tükid, moos, pulber ja toorjuust.
Želatiin paisutada,sulatada ja segada kreemi hulka.
Kreem valada põhjale, lasta vähemalt 4 h tarduda külmkapis. Enne serveerimist kallata alusele, soovikorral kaunistada.
kolmapäev, 20. november 2013
Ekleerid
Sirvisin Ivika juures "Oma Maitset", silma jäi ekleeride retsept. Olen mõndaaega juba plaaninud neid teha. Pildistasime, siis retsepti üles ja koju jõudes asusin selle järgi tainast keetma. Tulemus oli selline:(, viimast muna lisades sain juba aru, et jama, tainas on liiga vedel.
0,5 tl soola
Täidiseks:
Otsisin välja vana hea retseptiraamatu "Koogid, saias, pirukas" ja tegin uue taina ( pool kogust sellest):
1,5 kl vett
100g võid
180 g jahu
1 pk Tere vanilje kohupiima
200 ml vahukoort ( 15 g võtsin šokolaadi sulatamiseks)
1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemi pulbrit
Katteks:
30 g sidrunimaitselisi šokolaadinööpe
15 vahukoort
Lase vesi või ja soolaga keema, tõsta keedunõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, sega kiiresti läbi. Tõsta nõu tulele tagasi ja klopi kuni taigen lööb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10minutit jahutuda ja sega munad ükshaaval juurde. Iga muna järel kolopi taigen ühtlaseks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kujundid.
Täidiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja vaniljekreemi pulber.
Lõika jahtunud koogil kaas maha ja täida kohupiimakreemiga.
Katteks kuumuta koor ja ja sulata selles šokolaadinööbid. Kata koogid ja lase külmas hanguda.
Apelsini šokolaadi kattega
Tort Eeva
Isadepäeva järelpeoks tegin Eeva torti. Tänan Hele-t Koogimeistrist, kes juhtis tähelepanu küpsetusajale - parandus tehtud :)
teisipäev, 12. november 2013
Ilusat isadepäeva!
Koju isadepäevaks tegi Karolin küpsisetordi banaani ja marmelaadiga.
Ise tegin singi-juustu võilevatordiLehttaina šokolaadikreemi küpsised
Lehttainast
Nussa šokolaadikreemi
Rulli tainas veidi lahti, määri kreem tainale, rulli kokku "vorstiks" lõika seibid ja küpseta.
Šokolaadi tükkidegaküpsised
Tegime koos Kätuga küpsiseid - mina segasin taina ja Kätu vormis.Retsepti leidis Kätu netist.
115 g fariinsuhkurt
100 g suhkurt
1 muna
290 g jahu
0,25 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
soola
1 tl vaniljesuhkurt
100 g küpsetuskindlaid šokolaadi tükke
Vahusta või suhkrutega kohevaks, lisa muna, vahusta ühtlaseks kohevaks massiks. Sega kuivained ja lisa võivahule. Viimasena lisa šokolaaditükid ja sega ühtlaseks.
Kata tainas toidukilega ja lase paar tundi kuni üleöö külmikus seista. Vormi tainast väiksed pallid ja suru natuke lapikuks. Jäta plaadil küpsiste vahele piisavalt ruumi, sest need vajuvad küpsedes laiali.
Küpseta 180 kraadi juures 12-15 min. Küpsised peaksid äärtest jääma kuldpruunid, keskelt natuke heledamad.
2 kilo Lotte ja sõprade torti
Kahe kihi biskviidi vahel sidruni tarretiskreem, kaetud ja servades sidrunisuhkruga vahukoore-kohupiimakreem, prinditud pildi all martsipan, lilled ja tähed martsipanist.
3,4 kilo trummariga torti
Kahe kihi biskviidi vahel apelsini tarretiskreem mandariini tükkidega, kaetud šokolaadi kattega, servas vahukoore-kohupiimakreem apelsini suhkruga, pilt ja lilled martsipanist, lisaks mõned vaarikad isale.
4 kilo autoga torti
Kolm kihti biskviiti, alumisel kihil põhjale määritud maasika toormoos ja maasika tarretiskreem, teisel kihil vahukoore-kohupiimakreem, kaetud vahukoore-kohupiimakreem. Auto prinditud, auto all martsipan.
Rapunzel-iga tordid Pärli-le
Küpsise tort 5x5x3 Kalevi õunaküpsisest. Alumisel kihil maasika keedumoos, vahukoore-kohupiimakreem marmelaadi tükkidega, teisel kihil vahukoore-kohupiimakreem banaaniga, peal taas kreem ja martsipanil pilt. Kaalu 2,4 kg.
kolmapäev, 6. november 2013
Pähkli-iirise toorjuustukook
Põhi:
1 pk Kalevi klassikalist küpsist
50 g võid
1 muna
Täidis:
400g toorjuustu
3 muna
0,5 dl suhkurt
1,5 dl röstitud ja purustatud sarapuupähkleid
Kate:
200 g hapukoort
1 spl suhkurt
Kaunistuseks:
1 pk ( 200 ml) vahukoort
200 g fariinisuhkurt
1 spl võid
röstitud sarapuupähkleid
Põhjaks purusta küpsised, sega sulatatud või ja munaga ühtlaseks. Suru 21 cm lahti käivasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures u.10 min.
Täidiseks sega kokku kõik koostisosad. Vala küpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 20-30 min.
Lase jahtuda 20 minutit.
Katteks sega hapukoor ja suhkur. Vala küpsetatud, jahutatud põhjale ja küpseta 225 kraadi juures 5-10 min.
Kaunistuseks keeda vahukoorest, võist ja suhkrust iiris ( u. 10-15 min), kata kook pähklitega ja vala üle iirisega. Hoia paar tundi kuni üleöö külmas.
1 pk Kalevi klassikalist küpsist
50 g võid
1 muna
Täidis:
400g toorjuustu
3 muna
0,5 dl suhkurt
1,5 dl röstitud ja purustatud sarapuupähkleid
Kate:
200 g hapukoort
1 spl suhkurt
Kaunistuseks:
1 pk ( 200 ml) vahukoort
200 g fariinisuhkurt
1 spl võid
röstitud sarapuupähkleid
Põhjaks purusta küpsised, sega sulatatud või ja munaga ühtlaseks. Suru 21 cm lahti käivasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures u.10 min.
Täidiseks sega kokku kõik koostisosad. Vala küpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 20-30 min.
Lase jahtuda 20 minutit.
Katteks sega hapukoor ja suhkur. Vala küpsetatud, jahutatud põhjale ja küpseta 225 kraadi juures 5-10 min.
Kaunistuseks keeda vahukoorest, võist ja suhkrust iiris ( u. 10-15 min), kata kook pähklitega ja vala üle iirisega. Hoia paar tundi kuni üleöö külmas.
Tellimine:
Postitused (Atom)