teisipäev, 15. oktoober 2013

pühapäev, 13. oktoober 2013

Karp ja kaart Taisi-Kadile

Minu kolmas karp, mõõdud 24x18x10 cm.
 Karp tehtud lainepapist, kaetud tapeediga,
Liimitud Moment Cristaliga.
Kaunistused väljalõigatud Bigshot masinaga, pildid Printerest-ist.

Kaart tehtud 300 g kartongist, kaetud sama tapeediga mis karp, pilt taas Printerest-ist.

Karp seest

Karp ja kaart koos


3,1 kg Iluplaneeti

Kahe kihi biskviidi vahel maasika tarretiskreem, pealt kaetud kohupiima-vahukoorekreem, prinditud pildi all martsipan, roosid martsipanist, peale puistatud maasika šokolaadi.

2,8 kg küpsisetorti

5x4x4 kihti küpsiseid, vahel kohupiima-hapukoore-kohupiimakreem, alumise põhja peal lisaks maasika keedumoos, teise kihi vahel purustatud banaan, kolmanda kihi vahel maasika toormoosiga segatud kreem. Pealt kaetud vahukoore-kohupiimakreemi ja puuviljadega, prinditud pildi all võikreem, number martsipanist.


Martsipani-jõhvika kringel

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
2 spl suhkurt
1 muna
soola
50 g õli
jahu

Täidis:
230 g martsipani
150 g kuivatatud jõhvikaid
100 g võid

Puru:
2 dl jahu
1 dl fariinisuhkurt
100g purustatud sarapuupähkleid
soola
75 g võid

Tee pärmitaigen, peale kerkimist rulli lahti, määri sulavõiga, puidista peale martsipan ja jõhvikad.
Puruks sega kõik ained kokku, 2/3 purust puista martsipani ja jõhvikate peale. Rulli tainas kokku, lõika ribadeks ja põimi. Määri munaga ( taina teost jäta osa alles), puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadi juures kuni küps.

Maasika-toorjuustutort

Põhjaks:
300 g Selga šokolaadiküpsiseid
150 g võid

Täidiseks:
300 g vahukoort
400 g toorjuustu
15 g želatiini
300 g maasikaid
1 dl suhkurt

Põhjaks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.Suru 24 cm vormi.
Täidiseks vahusta vahukoor, lisa toasoe toorjuust, vahusta ühtlaseks. Paisuta ja sulata želatiin. Sega täidisesse maasika tükid(kasutasin külmutatud maasikaid) ja sulatatud želatiin.
Vala täidis põhjale ja lase külmikus üleöö seista. Soovikorral kaunista.

Pisike maasika-kohupiimatort

Tordi tegime Elluga Raidole. Tordi peale said asjad mis Raidole meeldivad - Audi A4, pistaatsiapähklid, kalad mida ta püüab, liha mis talle maitseb, rukkilill ja Eesti lipp mis näitab, et talle meeldib Eestimaa, tekst sai tätoveeringuga paberile. Põhjaks biskviit mille vahel kohupiima-vahukoorekreem maasika toormoosiga.

Kaart-album Mardile

Mardile 60-ndaks juubeliks sai tehtud selline kaart-album.
Kaaned ja lehed tehtud 300 g kartongist, lehed on omavahel kokku liimitud 2 poolse teibiga, servad toonitud Dovecraft ink Cocoa Brown-iga, lilled ja lehed lõigatud Marianne Design Creatables Dies - Flowers &  Leaves , tekstide paberid leitud Printerest-ist.



Kasutatud töövahendid:



pühapäev, 6. oktoober 2013

Kaerahelbe-šokolaadiküpsised

Retsept FB-st.

250 g võid
1 kl suhkurt
200 g hapukoort ( mul oli 100 g hapukoort+100 g türgi jogurtit)
2 kl jahu
3 kl jämedaid kaerahelbeid
100 g šokolaadinööpe
0,5 tl soodat

Küpsetuskindlad šokolaadinööbid
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa hapukoor. Sega kuivained ja šokolaadinööbid omavahel ning lisa võisegule. Tõsta lusikaga kuhjad ahjuplaadile ( minu plaadile 33x41 cm mahtus 30 tk), küpseta 200 kraadi juures kuldkollaseks ( u. 10-15 min).

5,3 kg torti kirssidega



Kaks torti sama sisuga.
Kaks kihti biskviiti, alumisele põhjale määritud kirsimoos, vahel kirsi tarretiskreem kompoti kirssidega, kaetud ja kaunistatud kohupiima-vahukoorekreemiga

Martsipani - kohupiimakringel

Martsipani - kohupiima kringel Liiz17 blogist. Sain sellest tainast kaks suurt stritslit.

Taigen: 
25 g pärmi
1 spl suhkurt
1 muna
0,5 kl piima
um 2,5 kl jahu
50g õli

Pärmile lisada suhkur ja lasta seista kuni pärm on vedel. Siis lisada soe piim, et pärm ilusti ära lahustuks, juurde klopitud munad, lisada jahu ja lõpuks õli. Nüüd sõtkuda kuni taigen kausi küljest lahti tuleb ja enam käte külge ei jää. Tainas panna pooleks tunniks külmkappi kerkima.

Vahepeal on ideaalne võimalus teha täidis:
200 g kohupiima ( tükilist, mitte kreemi)
1 dl suhkrut
100 g martsipani
1 suure apelsini koor
1 spl jahu
1 muna
50 g võid

Määrimiseks muna.

sega muna kohupiimaga, lisa suhkur, riivitud martsipan , 1 suure apelsini koor riivitult ja jahu.

Rulli taigen suureks ristkülikuks, määri peale sulatatud või ja vala peale täidis, keera rulli ja poolita rull pikku pidi ja põimi kokku.  Enne ahju panekut määri munaga pealt.

Küpseta ahjus 30 min, ahju allosas 200 kraadi juures.

Porgandikook

Meie pere lemmik porgandikook, issi kojutuleku puhul.

1,7 kg kringlit

Õuna-rosina-pähkli kringel kakaoglasuuriga, lilled martsipanist.