pühapäev, 29. september 2013

1,4 kg Monster High

3 munast biskviitpõhi, läbimõõduga 24 cm, lõigatud kaheks. Vahel sidruni tarretiskreem. Katteks kohupiima-vahukoorekreem sidrunisuhkruga, pilt ja tähed martsipanist.

1,5 kg Väike My

4 munast biskviitpõhi, läbimõõduga 24 cm. Põhi lõigatud kolmeks, alumisele põhjale määritud maasika toormoos, kaetud kohupiima-vahukoorekreemiga, teisel põhjal kohupiima-vahukoorekreem segatud toormoosiga. Kaunistatud kohupiima-vahukoore kreemiga, millele on lisatud sidrunisuhkurt. Pilt, tähed ja lilled martsipanist.

esmaspäev, 23. september 2013

Hõrk õunaplaadikok

Retsept Perenaine.ee-st  , väga hea, tõesti suussulav kook, pehmel keeksilaadsel põhjal. Koguseid veidi muutsin ( vähendasin suhkru ja õuna kogust võrreldes algse retseptiga)
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 2,5 dl tärklist
  • 1 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • peale:
  • 850 g kooritud, tükeldatud hapukaid õunu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ( minul oli 26x35 cm plaat). Peale laota õunaviilud. Puista üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta 200 kraadi juures, ahju keskosas umbes 25 min.

Marjade ja marmelaadiga kohupiimatort

Põhi:
1 pk Kalevi sidruni küpsiseid
75 g võid

Täidis:
300 g vanilje kohupiimapastat
200 ml vahukoort
1 tl suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
150 g marmelaadi kuubikuid
10 g  ( 5 lehte) želatiini+vett paisutamiseks

Kate:
meelepäraseid marju
1,5 dl marjamahla
6 g ( 3 lehte) želatiini

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, suru 21 cm lahtikäiva vormi põhja.
Vahusta koor suhkrutega, lisa kohupiimapasta. Paisuta ja sulata želatiin, vala pidevalt segades vahu hulka. Lõpuks vala juurde tükeldatud marmelaad. Sega ühtlaseks ja kalla põhjale. Lase külmikus 30 min seista.
Paisuta ja sulata želatiin, lahusta kuumas mahlas ( kasutasin claro pulbrit) . Kata tahenenud kook marjadega ( kasutasin külmutatud vaarikaid, mustsõstraid ja maasikaid, lasin enne katmist veidi üles sulada) ja vala üle tarretisega ning tõsta u. 3 tunniks veel parem üleöö külma.

3,2 kg Maaelu edendaja torti

Kahe biskviitpõhja vahel maasika tarretisekreem, põhjale määritud maasika toormoos, kaunistatud kohupiima-vahukoorekreemiga, pilt prinditud suhkrupaberile, pildi all martsipan, lilled martsipanist, šokolaadi keerud.


3,5 kg Maša ja Karu torti

Kolm kihti biskviiti, alumisele kihile vaarika tarretisekreem, teisel kihil vahukoore-kohupiimakreem külmutatud vaarikatega, kaunistatud vahukoore-kohupiimakreemiga, tähed ja pilt joonistatud martsipanile.

1,9 kg IPhone torti

Kaks biskviitpõhja, alumine kaetud sirunikreemiga ( Lemon Curd, tehtud 2 muna baasil), selle peal apelsini tarretiskreem. Kaetud  šokolaadikattega, mille all õhuke kiht vahukoore-kohupiimakreemi. Kaunistused ja tähed martsipanist, tehtud koos Elluga.

Kaart 2 ühes = kaart ja kommikarp.
Põhjaks 300 g kartong, kaart joonistuspaberist, pilt netist.





Kohupiima-õunakook piparkoogitaigna põhjal

Põhi:
300 g piparkoogi taigent

Põhjale:
2 spl haput moosi 
1 suurem õun

Kate:
400 g kohupiima
4 muna
0,75 dl suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
1 spl jahu

Rulli piparkoogi tainas 24 cm vormi põhja ja külgedele. Kata põhi moosi ja õuna viiludega.
Sega katteained ühtlaseks ning vala põhjale.
Küpseta 180 kraadi juures kuni katte on tahkunud ja kenasti pruun.

Šokolaadi-kaart õpetajale

Õpetajale sünnipäevaks kaart, kuhu vahele sai panna 200 g šokolaadi.

Vaarikavahused mini-koogid

Retsept siit blogist 
Korvikesed:
60 g võid
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl suhkrut
2 spl kookoshelbeid
1 muna

50 g valget šokolaadi

Täidis:
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
2-3 spl tuhksuhkrut
200 g vaarikaid



1. Sulata või.
2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur ja kookoshelbed. Viimasena lisa sulavõi ja muna. Sõtku ühtlaseks taignaks ning aseta 5 minutiks külmkappi.
3. Rulli eriti jahusel pinnal tainas õhukeseks. Vooderda võitatud vormid taignaga ( võib kasutada ka muffinipanni), tasanda ääred noaga ja torka põhja kahvliga augud.
4. Küpseta korvikesi 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni need on kuldpruunid. Lase maha jahtuda, seejärel eemalde vormidest.
5. Sulata vesivannil šokolaad. Pintselda jahtunud korvikesed seest valge šokolaadiga. Aseta külmikusse tahenema.
6. Vahusta koor. Vahusta hulka toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Viimasena lisa vaarikad.
7. Täida korvikesed kreemiga ning kaunista.

Üritasin teha muffini vormiga korvikesi, aga kerkisid nii, et said kettad, pritsisin kreemi ketastele, mille olin eelnevalt määrinud sulatatud  valge šokolaad sidruniga küpsetusšokolaadiga  ( Karl Fazeri uus toode).

pühapäev, 8. september 2013

1,9 kg kirsi-šokolaaditorti

Kirsi-kohupiimatort šokolaadiga, retsept siit
Põhi:
*100 g võid
*130 g suhkrut
*2 muna
*1 tl vaniljesuhkurt
*45 g kakaod
*3/4 tl küpsetuspulbrit
*3/4 tl soodat
*näpuotsaga soola
*170 g jahu
*160 ml piima
Täidis:
*200-250 g kirsse
*300 g kohupiima
*3 dl vahukoort
*1 vaniljesuhkurt
Kaunistuseks:
*100 g tumedat šokolaadi
*50ml vahukoort
*150-200 g kirsse

Tee nii:
Valmista põhi. Selleks vahusta või suhkruga kergeks ja õhuliseks. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega juurde vanilliekstrakt, kakao, sooda ja suts soola. Mikserda taignasse pool jahust, seejärel kogu piim ja siis ülejäänud jahu. Vahusta kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 24 cm läbimõõduga võitatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180-kraadini eelkuumutatud ahjus, umbes 30-35 minutit. Valmis põhi on tahke, pooleks lõigates aga pehme ja vetruv.

Lase tordipõhjal jahtuda ja lõika see ristipidi kaheks kettaks. Aseta alumine ketas serveerimisalusele ja pane selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Kata põhi kirssidega. Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu - vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vahusta veel kergelt üle kuni kõik on segunenud. Vala tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning kata see teise koogikettaga. Vala peale ülejäänud kohupiimasegu, silu ära ja pane üleöö külmkappi seisma. 

Järgmisel päeval eemalda koogivormi rõngas (kui Sa ei katnud seda enne küpsetuspaberiga, lõika enne koogi ja vormi vahelt noaga läbi). Sulata šokolaad 50ml vahukoorega ja vala saadud sulašokolaadiga tort üle. Pealt kata tort kirssidega. Hoia kuni serveerimiseni torti külmas.

2,1 kg hapukoore-kohupiimatorti

 Kolm kihti biskviiti, vahel maasikatoormoos ja hapukoore-kohupiimakreem, teisel kihil banaaniviilud lisaks kreemile. Pilt martsipanil.


Karbid

Teine katsetus karpi teha. Sisu lainepapp, kaetud tapeediga, sees värviline ja mustripaber, peal netist leitud pilt.


Esimene katsetus - ei olnud väga hea õpetus, aga endale kõlbab küll -hoian siin kaartidele minevaid pilte.

reede, 6. september 2013

1,5 kg küpsisetort

4x3x4 küpsisest ( u. 3 pk ) tort, vahel kohupiima-hapukoore-vahukoorekreem, esimesel kihil lisaks mustsõstramoos, teisel purustatud banaan, pilt martsipanil

 Kuna pingutasin küpsiste ostmisega üle, sai koju ka üks väike tort tehtud.


Hapukoore-banaanikook

Kolm kihti biskviiti, vahel kakao-hapukoorekreem ja banaanid, peal Nesquik-i kakaopulber, kaunistused martsipanist. Kujutab kooliõpikut.

2 kg Pipi-torti

Kaks kihti biskviiti, vahel sidrunitarretiskreem, peal toorjuustu-vahukoore-kohupiimakreem ja martsipanist pilt


2 kg piraaditorti

Kaks kihti biskviiti, vahel sidrunitarretiskreem, peal toorjuustu-vahukoore-kohupiimakreem ja martsipanist pilt

1,2 kg teatrit

Kolm kihti 21 cm läbmõõduga biskviiti, vahel maasika-vahukoore-kohupiimakreem, peal šokolaadikate, martsipan ja lillepastast maskid.

Kaardid

Sai mõned kaardid tehtud: