pühapäev, 28. juuli 2013

Vaheloosimise võit Facebook-is

18. juulil leidsin oma FB postkastist kirjaPalju õnne, võitsid iCake vaheauhinna, Airbrushi komplekti.
Esimene mõte oli, et mis mõttes mina võitsin, keegi teeb kurja nalja või, sest olen seda endale juba 2 aasta tahtnud, aga kõrge hinna tõttu pole raatsinud osta.
Siis meenus, et olin paar päeva tagasi poolkogemata ICake lehte laikinud ja seal oligi vaheloosimise peaauhinnaks see sama värvipritsi komplekt.
Suur-suur tänu ICake-le ja Seikluskohvikule ning toredale noormehele, kes toimetas auhinna mulle koju kätte!
Selline see kompekt on:

 Värvikatsetused liblikatel


3,8 kg vaarika-martsipanitorti

Mandlibiskviit põhjal vahukoore-martsipanikreem, vaarikate ja Ruf-tarretisega

Mandlibiskviit:4 muna
4 sl suhkrut
100 g purustatud mandlilaaste
2 tl küpsetuspulbrit
4 sl sulavõid
2 sl jahu
Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vahustades suhkur ning munakollased.
Sega omavahel jahvatatud mandlilaastud ja küpsetuspulber, jahu ning sega munavahu hulka, viimasena sega juurde sulavõi.
Küpseta 180 kraadi juures.


1,9 kg maasikamaitselist Smurf-Leo-d

Kaks kihti biskviiti, vahel maasikatoormoos-tarretisekreem, kõrval Ellu voolitu Leo

Kommipuud

Minu uus hobi - kommipuud
Trüffli kommipuu
Draakoni kommipuu
 Šokolaadi kommipuu
 Draakoni kommipuu õnnitluskaardiga
 Raffaello kommipuu liblikaga
 Karamelli kommipuu liblikaga
 Geišha kommipuu

Kaardid

Anetele
Põhjaks kollane kartong, mustripaberid ja pilt netist, mis on lastud fotona trükkida.

Külmkapimagnet Meritile

Põhjaks õlleklaasialus, kaetud mustripaberiga, pilt fotona netist.

esmaspäev, 22. juuli 2013

Ellu voolimine

Ellule meeldivad tordil voolitud kujud. Võttis kätte ja hakkas ise ka voolima - esimese korra kohta super tulemus, minu meelest :) Nüüd ma tean kellelt tortidele edaspidi kujusid tellida.
Esimene voolimine - kuju pikkuseks 8 cm ja martsipani kulus 135 g
 Teine voolimine - kalamees koos kuldkalaga. Kuna torti ei viitsinud kuju alla teha sai Raido selle koos tüki õunakringliga.

Ja kolmaski - Smurf Leo ühele sünnipäevalapsele

Õunakringel

Katsetasin uut kringlit - tuli pehme ja maitsev. Järge ootavad veel paar retsepti.

25 g pärmi
2 dl piima
2 spl suhkurt
soola
100 g võid
1 muna ( klopi muna lahti ja jäta osa määrimiseks)

Täidis:
u. 1 kg õunu
2 dl fariinisuhkurt
50 g võid
1 tl kaneeli
rosinaid u. 150 g

Puru:
2,5 dl jahu
1 dl fariinisuhkurt
1 tl kaneeli
soola
100 g röstitud-purustatud sarapuupähkleid
100 g võid

Tee pärmitainas, pane kerkima sooja kohta.
Täidiseks koori, puhasta ja haki õunad, pane rosinad kuuma veega likku. Sulata potis või, lisa sellele suhkur, kaneel ja õunatükid. Hauta neid u. 5 minutit ( mina lasin köögikombainis ühtlaseks massiks peale hautamist, valasin potti tagasi ja lisasin rosinad) lisa rosinad. Lase segul jahtuda.
Puruks sega omavahel jahu, suhkur, kaneel, sool ja pähklid, lisa külm või ja näpi puru taoliseks massiks.
Rulli kerkinud tainas lahti, määri peale õunatäidis ja raputa peale 2/3 purust. Keera tainas rulli, tõsta plaadile, vormi ringiks ja lõika kääridega sälgud sisse. Soovi korra painuta salke ühele ja teisele poole ( mina ei teinud seda).
Pintselda munaga ja raputa peale ülejäänud puru.
Pane kringel ahju ja alles siis keera käima - kringel hakkab soojuse tõustes kerkima. 
Küpseta 200 kraadi juures u. 40 min - seni kuni võtab ilusa värvi ja on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja kaunista soovikorral veel šokolaadi triipudega.

Järjehoidjad

Selgus, et omadel polegi järjehoidjaid. Tegin siis Ellule ja Muskale.
Aluseks riiete küljes olnud sildid, kaetud mustriliste paberitega ja mõne kaunistusega.
Tekstid: Naudi väikseid asju elus, sest ühel päeval sa avastad, et need ongi suured asjad.
              Kui suudad veeta täiesti kasutu pärastlõuna täiesti kasutul viisil, siis oled sa õppinud elama...

2,3 kg kohupiima-šokolaadi torti

Kolm kihti 3 muna-biskviiti, vahel 500 g kohupiima, 500g vahukoort, peoga mustikaid, vaarikaid ja banaani, kaetud šokolaadikatte ja martsipanist lillede ja tähtedega.

Šokolaaditort

Tahtsin teha browni põhjaga torti, aga kuna põhi küpses liiga õhuke ja ei saanud kaheks lõigata, siis küpsetasin alumiseks põhjaks 2 munast biskviidi.
Biskviidi ja borwni vahel, hapukas mustsõstra moos, vahukoore-kohupiimakreem vaarikatega, pealt kaetud šokolaadikattega. Kaunistamise osas tabas loomekriis :D

Kohupiimakook

Lubasin Aavele kunagi teha "seda meie aegset kohupiimakooki" 

Põhi:
400 g Säästu muretainast

Kate:
600 g kohupiima
0,75 dl suhkurt
200g hapukoort
2 muna
2spl jahu
200 g rsinaid
2 tl vaniljesuhkurt
1 pk Ruf sidrunisuhkurt

Rulli tainas plaadile 26x35 cm ja küpseta 200 kraadi juures seni kuni segad täidise ained omavahel ühtlaseks. Lisa letatud rosinad ja vala põhjale küpseta kuni kate on läbiküpsenud ja kaunilt pruun.

kolmapäev, 17. juuli 2013

Kaardid

Annelile
Põhjaks valge joonistuspaber, muster pressitud ja teksti aluspaberid lõigatud BigShot masinaga, lilled lõigatud kahe erineva motiivilõikuriga, sisse kleebitud läikivad pärlid

 Enele
Põhjaks helehall 160 g paber, muster pressitud ja teksti aluspaberid lõigatud BigShot masinaga, roosid Ebay-st ja lehed lõigatud motiivilõikuriga, kleebitud pärl, pilt prinditud netist.
Tekst - "Parimaid ja kauneimaid asju siin ilmas ei saa näha ega kuulda, neid saab tunda oma südamega ..."

pühapäev, 14. juuli 2013

Jääkohv

Üks hommik tahtis Ellu, et läheksin tooksin talle Jamjam-ist jääkohvi. Tegin hoopis ise.


Vaja läks:
350 ml kanget kohvi
suur klaasi täis jääd
u.200 g vanilje jäätist
2 spl magusat kondentspiima

Vala ained blenderisse ja vahusta. Serveeri külmalt.

Teine variant mida Ellu kasutab:
suur klaasi täis jääd
1 spl magusat kondentspiima
200 ml külma piima
1 pk Nescafe 3 in 1 kohvi

Vala ained blenderisse ja vahusta. Serveeri külmalt.

2 kg torti Minnie-ga

Kahe biskviidi vahel maasika-tarretisekreem, põhjale määritud maasikatoormoos, pealt kaetud vahukoore-kohupiimakreemiga, pilt martsipanil, kaunistuskreem kuumutatud meetodil tehtud sefiir.



Vaarika-šokolaaditort

Põhi:
Browni:
võid 50 gr
tume shokolaad 100 g
nisujahu 90 g
sooda 2 gr
sool 1 gr
fariinisuhkur 65 g
valge suhkur 105 gr
muna 2 tk
piim 100g
vanillisuhkur 8 g


Täidis:
200 ml vahukoort
300 g kakao kohupiimapastat
1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemipulbrit
vaarikaid
haput moosi

Immutamiseks :
piim

Kate:
50 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
250 g vaarikaid


Kuumuta ahi 170° C -ni Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks.
Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Märi 24 cmvorm seest võiga.
Küpseta 170° C juures  u 25-30 minutit

Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimapasta, vaniljekreemipulber ja vahusta ühtlaseks
Lõika jahtunud põhi pooleks, immuta piimaga, määri peale haput moosi ja kata täidisega, osa täidist jäta pealt ja servade katteks..
Kreemi sisse suru vaarikaid.

Katteks kuumuta koor ja sega sisse šokolaad.

Määri küljed ja pealt kreemiga, vala peale šokolaadikate, aja laiali ning kata vaarikatega.

Vaarika-martsipanitort

Põhi:
100 g Digestive küpsiseid
50 g mandlilaaste
100 g võid
150 g aprikoosimoosi

Täidis:
400 ml vahukoort
300 g vanilje kohupiimapastat
 1 dl suhkurt
150 g martsipani
20 ml Amaretto likööri
1 sidruni mahl
10 g želatiini

Kaunistuseks:
250 g vaarikaid
0,5 pk Ruf punast tarretist

Purusta küpsised ja mandlilaastud, sega sulatatud võiga, suru segu 26 cm vormi, pane külma.
Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiimapasta, liköör, riivitud martsipan, sidruni mahl ning vahusta ühtlaseks.
Lisa paisutatud-sulatatud želatiin.
Määri põhjale aprikoosimoos, vala peale täidis, lase veidi tarduda, kata vaarikatega ning õpetuse järgi tehtud Ruf tarretisega.

pühapäev, 7. juuli 2013

Hapukoore-halvaa küpsisetort

Karolini tehtud küpsisetort:


3 pk küpsiseid
500g hapukoort
1 pk ( 200 g ) halvaad

Immutamiseks 
piima

Purusta halvaa, sega hapukoorega. Immuta piimaga, lao kandikule, määri peale koore segu.
Lase külmkapis seista.
Kaunista kui soovi on.

2,3 kg Maasikakorvi tort

Kolme kihi biskviidi vahel kohupiima-vahukoore-maaska toormoosi kreem, servad kaetud Milka toorjuustu-kohupiima-vahukoorekreemiga, peal 0,5 kg maasikaid, martsipanist õied ja lehed ning sang lillepastast ülevärvitud šokolaadiga.


1,8 kg šokolaadi-maasikatort Minecraft

Kolm kihti biskviiti, vahel kohupiima-vahukoore šokolaadikreem viilutatud maasikatega, kaetud šokolaadikattega, servas Milka toorjuustukreem.

2,8 kg Rapunzel-i torti

Kahe biskviidi vahel maasika-tarretise täidis.