esmaspäev, 27. mai 2013

laupäev, 25. mai 2013

Palju õnne Morten ja Laura!

Sünnipäevakaart Laurale:
Maasika kohupiima ja vahukooretort

Rabarbri-mandli-martsipanikook

Järgmine rabarberikoogi katsetus. Retsept siit http://sirliiz.blogspot.com/

Rabarberi-martsipanikook maasikatega

300 g muretainast (kasutasin Säästu muretainast)
500 g rabarberit
200 g maasikaid
100 g martsipani (panin 200 g)
50 g mandlilaaste

2 muna
200 ml vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl suhkrut
1 sl jahu

Suru tainas vormi, jäta servad kõrgemad. Küpseta põhja 200 kraadi juures 5-7 minutit ehk kuni pind on kergelt kuldne. Tükelda rabarber ja martsipan ja tõsta eelküpsetatud põhjale. Lisa tükeldatud maasikad ja mandlilaastud. Sega kokku muna, suhkur, vaniljesuhkur, vahukoor ja jahu ning kalla segu vormi. Küpseta 175 kraadi juures ca 35-40 minutit.

Palju õnne Liina!

Kaart sünnipäevaks:
Kolmekihiline maasika-metsmaasikatort

Palju õnne Sandra!

Maasikatäidisega Mõmmi ja aabitsa teemaline:
Sidrunitäidisega Leopoldiga:

Tosca kook ehk palju õnne, armas Esta!

Tegin kaasa Tosca koogi, retsept Toidutarest.

2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
50 g margariini
KATE:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1-1 1/2 dl mandleid või 2 1/2 dl mandlilaaste
1 sl piima
VORMI:
umbes 50 g margariini
riivsaia

Valmistusviis
Pane ahi kuumenema 180ºC. 
Määri vorm (kõige parem on lahtikäiva põhjaga vorm) ja puista see üle riivsaiaga. 
Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. 
Vahusta munad ja suhkur. 
Lisa piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu. 
Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit). 
Peenesta mandlid tasasel alusel noaga. 
Pane katte ained potti ja lase puukahvliga segades keema. 
Võta kook ahjust ning vala kate poolküpsele koogile. 
Küpseta kooki veel ahju ülaosas, kui see on ilus kuldpruun.
Ja kaart:




neljapäev, 16. mai 2013

Selle aasta esimene rabarberikook

Muretaina põhjal, biskviitkattega rabarberikook


Emadepäev

Lapsed on ainsad inimesed maailmas, 
kes suudavad sind viia hulluksminemise piirile,

kuid sa armastad neid sellest hoolimata
ka homme, ülehomme ja igavesti...
Laste kingitus mulle
Muska kingitus-jala peal koogialust olen ammu tahtnud saada

Vaarika-laimi toorjuustukooki tegin koju, retsept Selveri lehelt

Põhi:

  • 200 g Kalevi kakaoküpsiseid 
  • 90 g võid

Täidis:

  • 800 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
  • 2 ½ dl suhkrut
  • 4 muna
  • 2 munakollast
  • 3 laimi
  • 200 g külmutatud vaarikaid
  • pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Valmistaine

Kuumuta ahi 160 kraadini. Purusta küpsised peeneks jahuks ja sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, suhkur, munad, munakollased, laimi riivitud koor ja mahl. Sega õrnalt juurde külmutatud vaarikad. Vala segu põhjale ja küpseta 1 tund. Lülita ahi välja, tee ahjuuks veidike praokile ja jahuta ahjus täielikult. Hoia enne serveerimist külmkapis.

Ja vaarika-Daim-i-mascarpone šokolaaditort Haagele
Kaart vanaemale

ja ämmale

Kaartidel kasutasin uusi pressplaate ja uut roosidega paberit

Küpsisepallid, vahvlid ja krõpsud

Kakaoküpsised purustada, segada võikreemiga, lisada kakao ja purustatud pähklid ning veidi rummi essentsi
 Vahvlid sefiiriga

Tortillakrõpsud - Santa Maria tortilla määrida sulajuustuga, raputada peale riivjuust ja küpsetada ahjus kuni servad pruunistuvad. 

pühapäev, 5. mai 2013

Palju õnne Patricia Cordelia!

Patricia Cordeliale maasika-lemonitort tige lindudega
 ja maasika-banaani-tarretiskreemi tort
 õuna-pähkli-šokolaadikringel
 singi-juustukringel

Dracula loss, puhkus palmide all ja kooki uppunud nõid

Rico Mattiasel on Dracula teemaline pidu, nii sai tort tehtud vampiirilossiga.
 Mihkel tuli just soojamaa reisilt
 Volbriõhtuks oli toorjuustukook uppunud nõiaga

Šokolaadikeeks

Rico Mattiase tordile tegin kirstu šokolaadikeeksist.
Retsept siit.

 200g võid

250g suhkrut
4 suurt muna  või 5 keskmise suurusega muna
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40g kakaod
150g šokolaadi
200-250ml keefiri või petti

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad.
Haki šokolaad hästi peeneks.
Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber, kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.
Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse võitatud ja jahuga kaetud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Võta keeks ahjust ja jahuta u.10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral kata sulatatud šokolaadiga.







Palju õnne, venna!

Mis sest, et argipäev on kiire,
mis sest, et töö ei tunne piire...
Sel päeval aastas tunne,

et elus on ka PALJU ÕNNE!

Motika pilt internetis, värvitud Promarker-iga