pühapäev, 24. märts 2013

Kaardid

Pildid leitud neti otsinguga.

Kallele
 Lisa Maria Helenale
 Marjule

Natuke figuurisõbralikumad moorapead


Biskviitpõhjad:
4 muna
1 dl ja natuke peale suhkrut
120 g jahu

Munavalged vahustasin suhkruga tugevaks vahuks , lisasin kollased ja jahu. 

Tordipritsist lasta 6-7 cm läbimõõduga ümmargused koogipõhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Panna eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmisesse vahesse ja küpsetada, kuni on kuldpruunid u. 9-10 min olenevalt ahjust.

Kreem:
200 g toorjuustu
3 spl tuhksuhkrut
1 pk sidrunisuhkurt

Kreemi tegemiseks segada pehme toorjust, tuhksuhkur ja sidrunisuhkur ühtlaseks kreemiks.
Panin kreemi tordipritsiga ühele poolele ja vajutasin teise peale. Ja panin külmkappi seniks kuniks tegin glasuuri.

Šokolaadipumat (glasuur)
120 g tuhksuhkrut
3 tl kakaopulbrit 
3 spl vett

Alumisest põhjast kinni hoides kasta kook ülemist põhja pidi glasuuri sisse ja panna hanguma.

Pizzakringel

Katsetasin seekord hakklihaga kringlit. Retsept menuu.ee-st. Kringel tuli 1,3 kg

Taigen:
250 ml vee ja piima segu
25 g pärmi
1 spl suhkurt
0,5 tl soola
1 muna
50 g õli
u. 400 g jahu

Täidis:
300 g hakkliha
1 väike purk ananassi tükke
150 g riivjuustu
0,5 sibulat
150 g ketšupi

Katteks:
 50 g riivjuustu

 Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks
 Sega hulka soe vesi, muna ( jäta osa määrimiseks), õli ja jahu ning sõtku saadud tainast seni kuni ta enam käekülge kinni ei jää (vajadusel lisa jahu). Lase 1 tund soojas rätiku all kerkida
 Pruunista pannil hakkliha ja sibul ning maitsesta seda soola, pipraga. 
 Rulli tainas lahti ning määri ketšupiga kokku. Laota peale hakkliha, väikesed ananassi tükid ning  juustu
 Keera tainas rulli ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika pätsike kääridega külgedelt lahti nagu stritsel ning määri üle munaga
 Küpseta 200c juures umbes 20 minutit. Küpsemise ajal raputa vahepeal peale juu
stu

Tordid

Päris pikk vahe on blogimises. Vahepeal sai tehtud:
Küpsisetort Muskale koju jõudmise puhul
 Andree-le sidrunitäidisega tort sünnipäevaks
 Rital oli juubel, sel puhul vaarikatäidisega tort
 Ja Lisa Maria Helena sai 4, tema sai küpsisetordi

kolmapäev, 13. märts 2013

Banaani-kaerahelbeküpsised

Ühed põnevad küpsised

2 küpset banaani
2 dl kiirkaerahelbeid
1 peotäis kuivatatud jõhvikaid

Purusta banaan kahvliga, sega kaerahelveste ja jõhvikatega. 
Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit

Lihtsad aga head küpsised

Raili tordist ülejäänud Säästu muretainast tegin küpsiseid. Kaks küpsist on kokku pandud Meie Mari pannkoogimoosiga



Palj õnne Hannaliina!

Kaart Hannaliinale, pilt netist




See imeline 18

Palju õnne Raili ja Keiu, see kauaoodatud 18 ongi nüüd käes.
Nüüd võite uhkusega tõdeda seda, et olete lõpuks 18 :) . Alguses unistasid ja mõtlesid sellest, siis rääkisid sellest, siis hakkasid juba aastaid lugema, aastest sai kuud, kuudest nädalad ja nädalatest päevad...ja nüüd ei olegi enam midagi unistada ega mõelda, nüüd on see kõik nii nagu on :) 

Kingitusse läks Raili lemmiktort "Virmaline"

Ja kaardid ( mõmmi pildid netist)


Apelsinikeeks

Koju oli seisma jäänud kaks apelsini, juba ammu tahtsin teha apelsini keeksi, nüüd oli võimalus.
Retsept Toidutsrest enda poolsete väikeste muudatustega. Tegevusjuhend siin, kuna ei lase alla poole kopida :)

Määri keeksivorm võiga ja raputa üle jahuga või pane kandilise vormi põhja küpsetuspaber.
 Vahusta või suhkruga, lisa ühekaupa munad. Lisa peenikeselt riivitud apelsini koor, sega. Lisa hapukoor ja sega. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber ning lisa tainale.
Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga.
  Pigista apelsinidest 1,5 dl mahla, lisa suhkur ja keeda madalal kuumusel 3 minutit. Pane saadud siirupist 0,5 dl katteks kõrvale. 

Torka ahjust tulnud keeksi sisse grillvardaga auke ja nirista sisse siirup. Jäta keeks jahtuma. 
Katteks sega 0,5 dl siirupit tuhksuhkruga ja kalla jahtunud keeksile.

Tainas:
3 tk Muna
1.5 dl      Suhkur
3 tk Apelsin (riivitud koor)
250 g Hapukoor
100 gvõid
150 g Nisujahu



2 tl Küpsetuspulber







Siirup:







1.5 dl Apelsinimahl
5 sl Suhkur
 Glasuur:

0.5 dl Apelsinisiirup
80 g Tuhksuhkur

Sokolaadiküpsised piparmündikreemiga

Maitsev asi blogis oli koduse doomino küpsise retsept.
Kuna mul oli alles veel piparmündikreemi, siis tegin neid küpsiseid, et saaks kreemi ära kasutada.
Sven-i arvates maitsesid need küpsised nagu Dumle kommid :D 


Küpsised:

155 g jahu
45 g kakaopulbrit
1 tl soodat
1/4 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
200 g (pruuni) suhkrut
140 g pehmet võid
1 muna



Täidis ( kasutasin u. pool sellest kogusest):
1,25 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
mõni tilk piparmündi essentsi  või
5 tl piparmündilikööri



Küpsiste jaoks sega kokku kuivained ja lisa pehme või ning muna ja töötle köögikombainis või käte abil ühtlaseks tainaks. Tõsta teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed ja vajuta märgade näppude abil lapikuteks ketasteks, jäta küpsistele piisav vahe! Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 9 minutit ja jahuta.
Kreemi jaoks aja koor väikeses potis tasasel tulel keema. Tõsta tulelt ja sega sinna sisse tükeldatud valge šokolaad. Sega sisse piparmündi essents ja tõsta kaussi, lase jahtuda 30 min või kuni täidis on paksenenud, kuid mitte päris kõva.

vahusta või tuhksuhkru ja vanilliekstraktiga miksri abil heledaks kohevaks vahuks.
Pane kahe küpsise vahele kas pritskoti abil või teelusikaga umbes 1 tl kreemi ja vajuta küpsised omavahel kokku, nii et kreem vajuks ühtlaselt laiali. 

Küpsised seiavad külmas vähemalt nädala