Lihtne teha, parim järgmisel päeval külmkapikülmana.
1 pakk "Juubeli" tordipulbrit
2x200 g Ricotta kohupiima
3 muna
2 sl suhkurt
1 tl vaniljesuhkrut
300 g hapukoort
2 banaani
mustsõstraid
Segada muna, kohupiim, hapukoor ja suhkrud, lisada banaani viilud.
Ümmargune24 cm koogivorm määrida paksult pehme võiga ( panin alla ka küpsetuspaberi), põhjale puistata mustsõstraid.
Tordipulber asetada kihiti kohupiimaseguga koogivormi (alustada ja lõpetada tordipulbriga), kokku 5 kihti.
Kõige peale lõigata õhukesi võiviile.
Küpsetada 180 kraadises ahjus umbes 40 min
Lasta koogil vormis jahtuda, umbes tunni pärast kummuta alusele nii, et marjadega pool jääb pealmiseks.
esmaspäev, 30. juuli 2012
teisipäev, 24. juuli 2012
Kaneelilõõts
Juba ammu olen tahtnud seda lahedat küpsetist teha, lõpuks sai tehtud. retsept FB-st
Munata ja piimata pärmitainas:
25 g presspärmi
0,5 dl suhkrut
2 dl leiget vett
50 g võid
noaotsaga soola
5,5 dl nisujahu
Vahele:
2 sl kaneeli
ca 70 g võid
2 dl suhkrut
25 g presspärmi
0,5 dl suhkrut
2 dl leiget vett
50 g võid
noaotsaga soola
5,5 dl nisujahu
Vahele:
2 sl kaneeli
ca 70 g võid
2 dl suhkrut
Taina jaoks lahusta leiges vees pärm, lisa
suhkur, sool ja sulatatud või. Viimasena sega sisse nisujahu ning sõtku
korralik pärmitainas (käsitsi tehes vähemalt 10 min). Jäta tainas sooja kohta
ja kaetult 1-1,5 tunniks kerkima.
Sõtku kerkinud tainast õhk välja ning rulli tainas võimalikult ristkülikukujuliseks. Määri lahtirullitud tainas pintsliga sulavõiga kokku ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Lõika tainast viis ühesuurust riba. Lao ribad üksteise peale. Lõika ribadest ca 7x7 cm suurused ruudud ning lao need püstipidi (nagu raamatud riiulis) keeksivormi. Kaneelilõõtsa on kergem vormist kätte saada, kui vooderdad vormi küpsetuspaberiga. Sellest kogusest tainast piisab täpselt ühe keeksivormi jaoks. Jäta tainas veel 30-45 minutiks rätikiga kaetud keeksivormi kerkima. Küpseta kaneelisaia 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase enne vormist väljavõtmist veidi jahtuda. Serveeri soojalt.
Sõtku kerkinud tainast õhk välja ning rulli tainas võimalikult ristkülikukujuliseks. Määri lahtirullitud tainas pintsliga sulavõiga kokku ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Lõika tainast viis ühesuurust riba. Lao ribad üksteise peale. Lõika ribadest ca 7x7 cm suurused ruudud ning lao need püstipidi (nagu raamatud riiulis) keeksivormi. Kaneelilõõtsa on kergem vormist kätte saada, kui vooderdad vormi küpsetuspaberiga. Sellest kogusest tainast piisab täpselt ühe keeksivormi jaoks. Jäta tainas veel 30-45 minutiks rätikiga kaetud keeksivormi kerkima. Küpseta kaneelisaia 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase enne vormist väljavõtmist veidi jahtuda. Serveeri soojalt.
Kohupiimakook maasikakastmega
Netis kolades leidsin ühest blogist toreda retsepti. Antud retsepti järgi saab plaaditäie kooki.
põhi:
250g võid
8dl jahu
4dl suhkrut (panin 3,5)
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl vaniljesuhkrut
poolele taignale lisada:
2dl keefiri
2 muna
täidis:
1 sidruni koor ja mahl (ca 0,5dl)
½ apelsini koor ja mahl (ca. 0,5dl)
500g kohupiima (kasutasin 200g teralist ja 300g kohupiimapastat)
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vaniljeekstrakti või 2 tl vaniljesuhkrut
maasikakaste:
250g külmutatud maasikaid
1,5-2dl vett
0,75dl suhkrut
1spl apelsinilikööri (vm tsitruslikööri)
Sulata või ning jäta see jahtuma. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Valmista vahepeal kohupiimatäidis: sega kokku kohupiim, riivitud sidruni ja apelsini koor ning pigista juurde mahl. Lisa munad ja suhkur.
Sega kuivained omavahel ja sega juurde jahtunud rasv. Jaga taigen kaheks osaks ning lisa ühele osale keefir ja munad. Vala "keefiritaigen" küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Vala peale kohupiimasegu. Raputa üle puruseguga.
Küpseta kooki ahju allosas umbes 25 minutit.
Enne serveerimist püreesta veidi sulanud maasikad, vesi ja suhkur. Maitsesta likööriga.
põhi:
250g võid
8dl jahu
4dl suhkrut (panin 3,5)
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl vaniljesuhkrut
poolele taignale lisada:
2dl keefiri
2 muna
täidis:
1 sidruni koor ja mahl (ca 0,5dl)
½ apelsini koor ja mahl (ca. 0,5dl)
500g kohupiima (kasutasin 200g teralist ja 300g kohupiimapastat)
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vaniljeekstrakti või 2 tl vaniljesuhkrut
maasikakaste:
250g külmutatud maasikaid
1,5-2dl vett
0,75dl suhkrut
1spl apelsinilikööri (vm tsitruslikööri)
Sulata või ning jäta see jahtuma. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Valmista vahepeal kohupiimatäidis: sega kokku kohupiim, riivitud sidruni ja apelsini koor ning pigista juurde mahl. Lisa munad ja suhkur.
Sega kuivained omavahel ja sega juurde jahtunud rasv. Jaga taigen kaheks osaks ning lisa ühele osale keefir ja munad. Vala "keefiritaigen" küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Vala peale kohupiimasegu. Raputa üle puruseguga.
Küpseta kooki ahju allosas umbes 25 minutit.
Enne serveerimist püreesta veidi sulanud maasikad, vesi ja suhkur. Maitsesta likööriga.
Tordid
Käisime väikevenna juures grillimas. Kuna Kasper tahtis sünnipäevaks autodega torti, aga sai hoopis transformeriga, siis lubasin, et kui järgmine kord tuleme, toon õige tordi :)
Vaarikakook
Sellelgi suvel õnnestus Erkki juurest vaarikaid saada.
Osadest sai moos, osad said tervena sügavkülma ja mõned said koogi vahele.
Retsept Perenaine.ee-st.
Koogipõhi: (kasutasin valmis liivatainast)
Sega külmad võitükid jahuga, lisa muna ja sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega lahtise koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks. Pane ahi 200 kraadile soojenema.
Koogisisu:
Koogisisu:
- vaarikaid
- 3 muna
- 2 dl hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Kalla vaarikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.
neljapäev, 12. juuli 2012
Brownie maasikate ja vaarikatega
Robi ja Marju juurde minekuks tegin kaasa brownie põhjal, lemon curdi, kohupiimakreemi ja vaarikatega tordi. Peal maasikad ja vaarikad kaetud claroga.
Võileivatort
"Kapi tühjendus tort" - kasutasin ära kapis olevaid aineid:
18 viilu röstsaia
sinki
"Felix"-i grillsalatit
riivjuustu
hapukoort
majoneesi
peale kirsstomtit ja natuke kurki.
18 viilu röstsaia
sinki
"Felix"-i grillsalatit
riivjuustu
hapukoort
majoneesi
peale kirsstomtit ja natuke kurki.
pühapäev, 8. juuli 2012
Tibide sünnipäev
Puhkuse esimene nädal on mõõdunud ülimalt töiselt, seda just koogitamise poole pealt. Tundub, et nüüd peale tibide pidu, läheb veidi rahulikumaks.
Tibide sünnipäevad on küll juba möödas, aga kuna Ellul jäi sugulastele aprillis pidamata ja Kätu oma on kohe peale jaanipäeva ja see aasta oli ka Ellu põhikooli lõpupidu juunis, siis lükkasime sellegi paar nädalat edasi ja nüüd siis peamegi mõlemat koos.
Onu Raimo pere ei saanud täna tulla, siis pidasime nendega reedel.
Koogiks sefiiritort maasikatega:
Õhtustele külalistele küpsisetort, meil hetkel ülipopulaarsete tegelaste pildiga.
Tänud Enelile pildi eest!
Palju õnne, Merit!
Sa ära iial eilset taga hüüa,
tast homne
paremgi ehk veel...
Ja läinud aastaid pole tarvis püüda,
vaid
oota neid, mis alles ees!
Soojad õnnesoovid!
Kingiks tegin kaasa rabarberi-vaniljekoogi. Anni, kes sööb ainult küpsisetorti, sõi ära kaks tükki ja kiitis kui hea tort ... ju siis pidi hea olema:)
Ja sellise kaardi ( škets siit)
Palju õnne, Mare!
Marele 1,8 kg maasika-banaanitäidisega.
Kaunistuse sooviks oli lilli, liblikaid ja üks lepatriinu :)
neljapäev, 5. juuli 2012
Tort "Virmaline"
Raili tahtis vennanaise sünnipäevaks seda torti "mis me ükskord koos tegime", sest see pidi nii hea olema :) Olen temaga täiesti nõus, sest "Virmalise" tort on ka minu lemmik.
Vanad lemmikud
esmaspäev, 2. juuli 2012
Palju õnne, kallis Karolin!
Kas tead, mis tähendab olla laps...
See tähendab uskuda armastusse,
uskuda
südamlikkusse,
uskuda uskumisse.
See on olla nii väike,
et haldjad ulatuvad sulle kõrva sosistama,
see tähendab nõiduda kõrvitsaid tõldadeks ja
hiiri hobusteks,
madalust suurejooneliseks ja
mittemiski
kõigeks, mida soovid...
Kallis Karolin, soovime, et sa mitte kunagi ei kaotaks seda last endas!
Palju, palju õnne sulle sünnipäevaks!
Kaart Kätule ühelt poolt
ja teiselt poolt
Aleksandrikook
Nostalgia....
800 g valmis liivatainast
haput moosi
Pumatiks:
300 g tuhksuhkrut
3 tl kakaod
vett
Rulli tainas lahti ahjuplaadi suuruseks. Küpseta 180 kraadi juures hele pruuniks.
Lõika risti pooleks, määri ühele poolele hapukat moosi ja tõsta teine pool peale. Lase jahtuda
Pumatiks sega tuhksuhkur, kakao ja u. 3tl vett. Soojenda u. 40 kraadini ning määri koogile.
Lõika sobivva suurusega tükkideks.
Brownie sarapuu pähklitega
Viimases Toit&Trend ajakirjas oli rukkijahuga brownie retsept. Viimasel ajal on olnud palju juttu sellest, et nisujahu pole kuigi kasulik, sellepärast tuligi mõte proovida rukkijahuga kooki. Ja maitses väga hea!
125 g tumedat šokolaadi
125 g võid
200 g suhkrut
1 spl piima
4 muna
2 spl nisu- või rukkijahu
100 g sarapuu pähkleid
Sulata või ja šokolaad, sega piim ja suhkur ( järgmine kord paneks vähem kui retseptis ) šokolaadi-võisegule. Lisa ükshaaval munad, segades iga muna korralikult tainaga ühtlaseks ennem kui uue lisad.
Seejärel sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ( panin 2 kuhaga spl-i) ja pähklid.
Vala tainas 23x34 cm ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures u. 20 minutit.
Tellimine:
Postitused (Atom)