kolmapäev, 20. juuni 2012

Palju õnne, Lisete!

Nii lahe, et on tekkimas püsikliendid. Eelmisel aastal sai pisike Lisete tädi Katrinilt kingiks minu tehtud Hello Kitty tordi ja see aasta soovis emme talle taas minu torte. Aitähh teile!
Tortidel sisuks maasikatäidis banaaniga.





Hüvasti põhikool!

Läeb linnutiivul aeg ning ühel päeval kenal
kui pääsukesed lendame me siit.
Ühtaegu kurb ja hea
on lapsepõlvest lahkumise kevad
veel kaua kõrvus kajab koolikella viis ...
                     (M.Tiimann)




Meie vanem tütreke lõpetas põhikooli. Ma ei väsi kordamast, et aeg lendab ikka meeletu kiirusega...
Külalistele pakkusime maasika-banaani torti
 ja pähklikringlit
Õpetajatele said tehtud tänutahvlid:
Igatahes õpetaja Mariann-ile väga meeldis:)

Maasika rullbiskviit

Esimestest värsketest maasikatest rull.


Põhi:
4 muna
4 spl suhkrut
3 spl jahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:
300 g vaniljekohupiimakreemi
1 pk vahukoort
1  spl suhkrut
1 spl vaniljekreemi pulbrit
tükeldatud banaan
tükeldatud maasikaid


Põhjaks teha suurel plaadil biskviit. Täidis vahustada, segada kokku marjade ja banaani tükkidega, määrida jahtunud põhjale. Soovi korral immutada enne täidise panekut piimaga.

laupäev, 16. juuni 2012

Rabarberi-toorjuustukook

Saigi proovitud rabarberi-toorjuustukooki. Ellu jaoks oli liiga juustune, aga meile väga sobis.
Retsept siit blogist. Maasikas oma rõdult, maasikapuult :).


Rabarberi-juustukook

Lahtikäivasse koogivormi läbimõõduga 24 cm.


põhi:
120g jahu
50g suhkrut
100(110)g võid

täidis:

350g rabarberitükke
100g suhkrut
2spl jahu
2pk (2x200g) maitsestamata toorjuustu
100g suhkrut
2 muna

kate:
200g hapukoort
4spl suhkrut
2tl vaniljeekstrakti

Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Sega kokku põhja ained ja suru vormi põhja. Sega omavahel kokku rabarberitükid, suhkur ja jahu. Vala põhjale ning pane 15 minutiks ahju. Seejärel keera ahi 175 kraadi juurde.

Sega kokku toasoe toorjuust, suhkur ja munad ning vala koogile. Küpseta kooki 30 minutit või kuni täidis on hüübinud (ise küpsetasin 40min).

Sega kokku katte ained ning vala kuumale koogile.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Kõige paremini maitseb külmkapikülmalt.

teisipäev, 12. juuni 2012

Palju õnne, Liisa-Lotte!

Liisa-Lotte tordile arvas ema, et võiksin teha midagi seoses iluvõimlemisega.
Tegelikult andis seda pilti ikka tükkaega otsida.
Maasika täidisega veidi üle 3 kg:


Ja õuna-pähkl-rosina kringel 1,8 kg

Ohoo - see oli minu kolmesajas postitus siin :)

Tordisadu

 See nädalavahetus oli üsnagi töine. 
Algselt oli vaja teha 9 kg torti, kuid kuna pisike Mirjam jäi haigeks, siis tegin talle veidi väiksema tordi kui alguses plaan oli.
 Selline oli reedene ostukorvi sisu, tegelikult veidi liialdan -munakarbid on illustratiivsed, sest, kui vähegi võimalik, kasutan oma tortide juures "õnnelike" kanade mune ja nendega varustab mind kulla ämm.
 Maasikatäidise ja Piripiigaga 1,3 kg tort Mirjamile:
 Maasikatäidisega 3 kg Matuga tort Markusele:
 Virsiku-banaani täidisega 3 kg piraadi tort Markuse vennale Mikkole:
 Transformeriga maasika-banaani ja šokolaadikattega tort vennapoeg Kasperile, kohapeal selgus küll kahjuks, et tema oleks tahtnud Autodega hoopis:) Pole hullu -järgmine kord. Ja tordikatte suutsin taas kilega tuksi keerata:

Sünnipäeva kaardid ka - Kasperile ja ta emale, neil on ühe päevase vahega sünnipäevad.

Mulle väga meeldib see paberlill. 
Idee on sellest ülilahedast blogist, tõsiselt tore on, et ei olda õpetustega kitsid.


Rabarberikook

Muska nägi ükspäev FB-s "Maailma parima rabarberikoogi" retsepti, ma kohe pidin seda proovima :) 
Järgmisena plaanis toorjuustuga rabarberikook.

Põhi:
200 g jahu 

50 g suhkrut 

pisut soola 

100 g külma võid 

1 munakollane 
1 sl jogurtit  ( asendasin hapukoorega)



Täidis:

700 g tükkideks lõigatud rabarberit

250 g ricotta kohupiimapastat

100 g suhkrut 
1 muna 
1/2 vanillikauna seemneid või 1 tl vaniljepulbrit 



Beseekate 

150 g suhkrut 

3 munavalget 

1 tl sidrunimahla 




 Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldades või ning mudi tainast kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukiles 30 minutiks külmkappi
Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Umbes 10 minuti pärast kurna hoolikalt üleliigne mahl välja.
 Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Eelküpseta põhja 180C juures 5 minutit, laota rabarberitükid vormi ja küpseta veel umbes 15 minutit.
Sega ricotta, muna, vaniljeseemnete (või pulbriga) ja rabarberist eemaldatud vedelikuga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit. Kui kook on peaaegu valmis, nii et täidis ei ole enam vedel, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid kuni vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub.


 Kuna kodus oli pakk marmelaadi sai tehtud "Kirjut koera" 

Ja Kätu soovil kohupiimapontšikuid.

Kätu õpetaja annab nende klassi teisele õpetajale üle, seega tegin talle heade soovidega kaardi, kuhu Kätu kogus kõigi laste nimed

laupäev, 2. juuni 2012

Piparmündi-sidruni jäätee

 Ei käi küll koogitamise alla, aga koogi kõrvale peab ju jooma ka midagi. 
Rõdul potipõllunduses olid piparmündid juba parasjagu suured nii, et tegin piparmündi-sidruni jääteed:


Siirup:
1 dl suhkrut
1 dl vett
peotäis piparmündilehti


1 l vett
4 musta tee pakki
ühe sidrunimahl
1 õhukeseks viiludeks lõigatud sidrun
jääkuubikuid


Keeda siirup. Teest ja veest teha tee, valada kannu, lisada sidruni mahl, siirup. Serveerida jääga kõrges klaasis kaunistada piparmündilehtede ja sidruniviiludega.


Loorale tordile üks hobupilt:

Rabarberikoogid

Muska sõi kohvikus Nobel rabarberikooki ja teatas, et see on nüüd ta lemmik kook ja tehku mina ka sellist. Üritasin kirjelduse järgi teha - tulemuseks üsna sarnane maitse, aga no mitte päris sama kook. 
 Aga kooks sai minu meelest ülihea -suur plaaditäis sai otsa vähem kui kahe päevaga ( nelja sööja poolt :))

Põhi:
3 muna 
1,5 dl suhkurt
2 dl nisujahu
150 g võid
0,5tl küpsetuspulbrit
natuke soola
Täidis:
3 dl rabarberimoosi ( 500 g rabarberit+ 2 dl suhkrut, keeta)
200 ml vahukoort
300 g Alma vanilje kohupiimakreemi toru
10 g zelatiini
Kate:
1 muna
100+100 ml vahukoort
1 spl kartulitärklist
1 spl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
 Klopi munad suhkruga vahtu, lisa jahu, küpsetuspulber ja sulatatud-jahutatud või. Küpseta 26x35 cm plaadil 200 kraadi juures kuldkollaseks.
Täidiseks vahusta koor, sega hulka kohupiim ja moos ning sulatatud zelatiin.
Vala jahtunud põhjale.
Katteks sega potis kõik ained peale 100 ml koore ja vanilje suhkru. Kuumuta paksenemiseni. Enne vaniljesuhkru lisamist lasta jahtuda. Vahustada 100 ml koort koos jahtunud, maitsestatud kreemiga.
Katta tardunud kreem endale meelepäraselt.


 Eelmisest koogist ülejäänud rabarberitest tegin lihtsat kooki :



Kaneelikringlid ja viineripirukad

Lehtaignast kaneelikringlid, vaja läks:
pärmi-lehtaigent
muna 
kaneeli
suhkrut

Rulli lehtaigen veidi lahti määri lahtiklopitud munaga ja raputa üle kaneeli-suhkruseguga. Rulli pikemast küljest mõlemalt poolt keskele kokku, lõika viiludeks. Küpseta.
 Ja lehtaigast viineripirukad:



Tänukaardid õpetajatele

Ellu helistas üks lõuna ja teatas, et tal vaja kahte kaarti õpetajatele, et ma nagunii tahan neid teha :)
Sellised nad said:
Kaardi idee ja salm ülivahvast blogist Silpsolpsu käsitööpäevikust

Maasika-kohupiimatort

Konsumis olid maasikad odavad...

Biskviit põhjade vahel vahukoore-kohupiimakreem, peal maasikad ja claro-tarretis ning martsipanist lilled.